![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.06.2004
![]() |
IfoEdit 0.96 - start filmu w j. polskim albo z napisami, jak to zrobić?
Jak ustawić w programie IfoEdit 0.96, aby po włożeniu filmu do odtw. DVD uruchamiał się on domyślnie z polską wersją dźwiękową lub z polskimi napisami? Po przerobieniu filmu w IE nie ma menu i film zazwyczaj startuje w wersji angielskiej i bez napisów. Jak to zmienić?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.06.2004
![]() |
Dzięki ROBS, pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2003
![]() |
Mam pytanie co stanie sie jezeli chce ustawic na domyslna sciezke dzwiek DTS?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Nic... poza tym, że domyślną ścieżką będzie ta w DTS'e ^_^
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Probowalem tak zrobic i sukces byl polowiczny. Jezeli wpisalem w ifoedit dla sciezki w DTS 32768 dzwiek w filmie byl natomiast pisal ze jest to dolby digital. Moze wynika to z tego ze 32786 to szesnastkowo 080, a DTS ma 089. Przy wyborze w menu dzwieku DTS nie bylo dzwieku w filmie, wiec musialbym chyba zmienic menu filmu i dopisac poprawna wartosc dla wyboru w menu sciezki DTS. Szczerze mowiac nie wiem jak to zrobic. Moze ktos pomoze?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Zaimportuj tą płytkę do DVDReMake'a i poglądaj wszystkie pre commands. Któraś z nich ustawia domyślną ścieżkę audio. Jeśli masz zarejestrowaną wersje to wystarczy zmienić numer strumienia i wyeksportować DVD. Jeśli masz wersje demo to no cóż będziesz wiedział czego szukać w IfoEdit'e i z grubsza gdzie
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki. Juz sobie poradziliem. Pogrzebalem troche w ifoedit 0.96 i udało mi sie ustawic jako domyslna sciezke dzwiekowa DTS, poprawilem tez powiazanie w menu i po wyborze dzwieku z menu audio wlacza mi sie bez problemu juz dts (wczesniej mialem cisze). Mam jeszcze jedno pytanie. W oryginalnym filmie (przed przerobieniem) po wyborze dzwieku DTS wskakiwalo mi logo DTS, jest ono w pliku vob. Po zmianie domyslnej sciezki na DTS podczas startu filmu nie wlacza sie ono tylko napisy i umowach licencyjnych itd (w oryginale wlaczaly sie one przy sciezce DD) Co zrobis, zeby wlaczalo sie logo DTS? Gdzie tego szukac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|