Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2004, 19:42   #1
PETERS22
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2004
PETERS22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD na CD-Flask,brak dzwięku

Na wstępie chciałem przywitać się z wszystkimi na tym forum-jestem tu nowy-co nie znaczy,że całkiem zielony

Mam taki problem,nigdy tego nieobiłem więc postępowałem zgodnie z opisem na tej stronie.Mam płyte DVD-z weseliska i chciałem sobie przegrać na pamiątke na CD.Hardware sie u mnie zgadza,Athlon XP2400,256DDR,DVD-liteona,80Gb HDD,WIN98.Zainstalowałem najmowsze kodeki DiviX,skopiowałem DVD na dysk-niestety ręcznie bo opisany program służący do tego celu niechciał się odpalić jakiś błąd.Odpaliłem FlasKMPG XiS 3.0e-chwila zapoznania z programem-obraz jest.I teraz mam kilka pytań:

-Po odpaleniu pliku Vts_xx_0.ifo ładują mi sie wszystkie pliki z filmem??Bo na płycie jest ich pięć i niewiem czy kompresuje sie wszystkie po kolei czy po załadowanie ifo. są wszystkie.
-Jakość jakością,a jak się ma rozdzielczość do tego,żeby upakować wszystko na jednym 2 CD-chodzi o to bitrate,które się oblicza kalkulatorem??To gdzie to wpisać w tym programie.
-I teraz najważniejsze,kodeki mam zainstalowane,niewiem jak z dzwiękiem,bo niepokazuje mi się żadne okno do otworzenia scieżki dzwiękowej-może dlatego,że jest tylko jedna.Ale dawałem MPEG Layer-3 próbowałem od 48kBit/s-128kBit/s 48Hz stereo i nic niema dzwięku,albo są jakieś piski-czym to może być spowodowane??
PETERS22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: