Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 20.12.2003, 17:05   #1
Marwaldor
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.04.2003
Marwaldor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kamera miniDV w NTsC Pomocy

Kupilem kamere cyfowa - pech chcial sprowadzana z UsA...wiec robi tylko w NTsC...tu sie zaczyna problem-otóż zciagniecie materialu z niej i obróbka do vcd svcd czy dvd nie stanowi problemu.Problemy zaczynaja sie w momencie kiedy chce nieskompresowany material z niej obrobic do vcd,svcd czy dvd ale w PALU.Gwaltowne sceny (np przesuniecie kamerą po horyzoncie) sza szarpane(tzn obraz co chwilke sie jakby zatrzymywal na ulamek sekundy)....wiem ze pal a ntsc rozni sie przedewszystkim iloscia klatek na sek i zdaje sobie sprawe ze kazdy format zapisu vcd,svcd dvd w pal a w ntsc rozni sie tez rozdzielczoscia....ale czy nie ma mozliwosci konwersji systemow bez przykrych szarpnieć? (cale szczescie moje stacjonarne dvd jak i tv robia w NTSC-ale myslalem ze po obrobce do pala i wypaleniu jako svcd bede mogl np przegrac na magnetowid dla np mioch rodziców)Prosze o pomoc-z góry dziekuje!!!!!!! Marwaldor. P.S. Cała konwersje z dv do mpeg1 czy tez mpeg2 robilem tmpgencem.
Marwaldor jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.12.2003, 21:30   #2
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam! Ja tez mam kamere minidv ale nie mam zadnego problemu. Material z kamery zgrywam do kompa, obrabiam go i nagrywam jako dvd (mpeg2) na plycie dvd-+r. Odtwarzam bez problemu w dvd stacjonarnym (yamaha 540). Jezeli chce przegrac na kasete vhs to podlanczam magnetowid pod dvd i przegrywam. Czy Twoje dvd ma mozliwosc odtwarzania filmow ntsc na tv pal? Jesli tak to nie ma zadnego problemu! Wystarczy tylko zribic tak jak ja robie. Jakie masz dvd stacjonarne? Powodzenia!!!
Boger jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: