![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.03.2004
![]() |
![]()
Dopiero zaczyna sie moja przygoda z DVD, przegladam juz od godziny forum i jesli sa jakies posty to tylko na temat przezucenia z divx-a na dvd, mnie natomiast interesowalo by zgranie filmu z plyty dvd do divx-a, przy zachowaniu dobrej jakosci obrazu oraz sciezki dzwiekowej....
Czy jest jakis program ktorym w miare prosto i z zachowaniem dobrej jakosci mogl bym zrzucic taki film do divx-a i w ktorym mogl bym wybrac sciezke dzwiekowa z ktora ma mi zrzucic film oraz napisy (jesli jest ich kilka wersji jezykowych) oraz ustalic wielkosc pliku koncowego. Jesli jest cos takiego to jak sie nazywa i jesli mozna to prosil bym o krotka instrukcje obslugi jak co poustawiac zeby nie bylo problemow np. z dopasowaniem napisow. Jesli niema to jak to mozna zrobic?? Niestety nie doszukalem sie niczego takiego na forum (byc moze zle szukalem) i dlatego zakladam nowy watek. POMOCY!!! Z gory dzieki za wszelka pomoc... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Jest to dosc obszerny temat, polecam wiec:
http://www.doom9.org/ oraz http://gknot.doom9.org/ Wedlug mnie nie ma lepszego softu od gknota, choc nie jest on prosty... ale, albo prosty progz (all in one) i dziadowa jakosc, albo skomplikowany progz i jakosc na max. pozdro!
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Eeeee tam, najprostszy i najlepszy jest FairUse Wizard, http://fairuse.free.fr.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
popieram Gordian Knot jest to najlepszy soft do tego celu a tu masz link do polskiej strony gdzie znajdziesz opis pl .jak i co zrobić
http://divx.howto.pl/index.php
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2003
![]() |
Programem DVDRip
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2003
![]() |
Jedyny i skuteczny program do kompleksowej przeróbki dvd na divx-a to Gordian Knot.
Co ważne w zestwwie ze Smart Ripper-em Wszystkie potrzebne infrmacje znajdziesz na www.divx.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja polecam zestaw Smart Ripper (ripowanie) + DVD2AVI (wyharatanie dzwieku do AC3 lub WAV + projekt D2V) + VFAPI (d2v -> Framserver AVI) + VirtualDub i XviD 1.0 RC 3 (kompresja 2 Pass) + NanDub (laczenie dzwieku z obrazem). Nie jest to mze proste ale jest t oscenowy standard i wszystkie releasy wychodza wlasnie z takiego zestawu, a jak wszyscy wiemy relki cechuja sie maxymlana jakoscia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Dzieki wszystkim za pomoc
![]() Popbawilem sie troche tym Guardian Knotem i stwierdzam ze jest calkiem fajny a jakosciowo filmy po kompresji tez sa niezle. Jedynie mam jeszcze problem z dzwiekiem i nie wiem co zrobic ![]() Puszczam film z dvd dzwiek jest spoko a po zgraniu do divxa robi sie strasznie cichy ![]() Mozecie cos na to poradzic? Dzieki |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
TMPEg czy jakos tak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
A moze zgrales dzwiek nie MP3 tylko AC3.
A to jest roznica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
tak
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
Ale skoro odtwarzasz to na stacjonarnym sprzecie powinno byc glosniej. No chyba ze nie masz zestawu kina domowego. Wtedy jest inna bajka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|