Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.07.2003, 21:40   #1
steely
Bywalec

Data rejestracji: 07.02.2003
steely w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak zrobić kopię bezpieczeństwa zabezpieczonego filmu?

Sorry za lamerskie pytanie.Prosiłbym o konkretną odpowiedź w punktach oraz przy użyciu jakich konkretnych programów się to robi.Ewentualne odpowiedzi z uśmieszkami,a także porady gdzie szukać proszę sobie darować(szukałem min.na tym forum i nie znalazłem instrukcji step by step.).Załóżmy jeszcze dwa warianty ,że sam film zajmuje,<niż 4,7GB
Wariant drugi>4,7GB.Za konkretne odpowiedzi dziękuję z góry.
P>s.Pytam bo jestem nowy w temacie a nie chcę zepsuć wiele płytek.
steely jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.07.2003, 21:47   #2
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Re: Jak zrobić kopię bezpieczeństwa zabezpieczonego filmu?

Cytat:
steely napisa***322;(a)
Sorry za lamerskie pytanie.Prosiłbym o konkretną odpowiedź w punktach oraz przy użyciu jakich konkretnych programów się to robi.Ewentualne odpowiedzi z uśmieszkami,a także porady gdzie szukać proszę sobie darować(szukałem min.na tym forum i nie znalazłem instrukcji step by step.).Załóżmy jeszcze dwa warianty ,że sam film zajmuje,<niż 4,7GB
Chyba jednak nie szukałeś.... Pewnie jesteś z RIAA albo Shakira Cię nasłała. Ona nas nie lubi ....

Jabba
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 08.07.2003, 21:56   #3
steely
Bywalec

Spodziewałem się takich odpowiedzi.Jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to proszę nie wypowiadaj się !!!!!
steely jest offline  
Stary 09.07.2003, 09:29   #4
zorba
Bywalec

Data rejestracji: 30.09.2002
zorba zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Jak zrobić kopię bezpieczeństwa zabezpieczonego filmu?

Cytat:
steely napisa***322;(a)
steely to ty chyba czytac nie umiesz ja niedawno tez mialem takie pytanie i znalazlem na forum opis chyba 6 roznych programow, z ktorych teraz uzywam 4. wiec nie gadaj ze znalezc nie mogles, raczej ci sie szukac nie chcialo. Tu jest mowa o programach w ktorych nic wlasciwie robic nie trzeba tylko kliknac doslownie 2 razy i juz masz kopie, wiec po co ci dokladny opis.

przeszukaj dokladnie forum
Stary 10.07.2003, 08:16   #5
steely
Bywalec

Opisałeś się tyle słów,żeby wystarczyło na krótką instrukcję.Przeglądnąłem też wszystkie twoje posty i nie znalazłem w nich żadnej wskazówki odnośnie tematu.Widzę,że na tym forum się chyba tego nie dowiem bo każdy wie ,ale trzyma dla siebie.Jeśli tych opisów- krok po kroku- jest tyle to czemu nikt nie podał chociaż jednego linka?Jak widać wszystko przewidziałem w pierwszym poście tego tematu i nie pomyliłem się.Widzę,że inni też mieli podobny problem i nie doczekali się odpowiedzi: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=zorba Ja wiem ,że opcja szukaj jest za darmo,a nie na darmo i korzystam z niej.Jednak takowego opisu nie znalazłem.Proszę nie wchodzić w polemikę z tym tematem, jeśli nikt nie napisze opisu nagrywania to proszę o nie wpisywanie niepotrzebnych nowych "nauk".Przepraszam,ale trochę się zdenerwowałem
Stary 10.07.2003, 11:12   #6
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
steely napisa***322;(a)
Opisałeś się tyle słów,żeby wystarczyło na krótką instrukcję..Proszę nie wchodzić w polemikę z tym tematem, jeśli nikt nie napisze opisu nagrywania to proszę o nie wpisywanie niepotrzebnych nowych "nauk".Przepraszam,ale trochę się zdenerwowałem
To zażyj nervosol. Relanium nie polecam, bo za mocne. Doradzam też oprócz wyszukiwarki, prześledzenie ostatnich kilkudziesięciu postów, chociażby po łebkach, po tytułach. Pewnien dobry człowiek umiescił też coś na górze forum, wystarczy tam spojrzeć.

No więc drogi leniuszku, jeśli tak pragniesz instrukcji to się zlituję, choć nie powinienem. Otóż nabądź za 200 zł pewien legalny program (przez Sieć, w Polsce, jest dostępny) a potem skacz do :
http://www.mrbass.org/instantcopy/ . I na swoje potrzeby możesz robić co chcesz.

W ten sposób Shakira się do nas nie przyczepi . A Ty nie żądaj tak obcesowo instrukcji krok po kroku. Zaczynaj pytanie i prośby stopniowo to nikogo nie zdenerwujesz. I czytaj także inne strony poświęcone wiadomym problemom.

Jabba (z Nal Hutta) ^_^
Stary 10.07.2003, 11:29   #7
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.dvdrhelp.com/forum/viewtopic.php?t=141024
Stary 10.07.2003, 11:45   #8
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
RobsYoda napisa***322;(a)
http://www.dvdrhelp.com/forum/viewtopic.php?t=141024
Tu chyba byłeś zbyt pobłażliwy Mistrzu dla tego padawana .

Pozdrawiam i kłaniam się !

Jabba
Stary 10.07.2003, 13:06   #9
steely
Bywalec

Cytat:
Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Tu chyba byłeś zbyt pobłażliwy Mistrzu dla tego padawana .

Pozdrawiam i kłaniam się !

Jabba
Nie wiem wszakże czym lub kim jest rzeczony padawan,ale jak na "wyjadacza" to przydałoby ci się trochę więcej kultury.Ale czegóż można się spodziewać po słuchaczu Skakiry...

Do RobsYoda:
Podziękowania.
steely jest offline  
Stary 10.07.2003, 14:35   #10
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
steely napisa***322;(a)
Nie wiem wszakże czym lub kim jest rzeczony padawan,ale jak na "wyjadacza" to przydałoby ci się trochę więcej kultury.Ale czegóż można się spodziewać po słuchaczu Skakiry...

Do RobsYoda:
Podziękowania.
Jesli chodzi o padawana to nie jest to nic obraźliwego. Jest to po prostu określenie "uczeń Jedi", czyli ten który pobiera nauki u Rycerza Jedi (Mistrza). Przykładem jest Anakin Skywalker. Jeśli oglądałeś film Star Wars zrozumiesz pochodzenie nicka Robs Yoda oraz Jabba the Hutt. Jesli nie ogladałeś to teraz już wiesz o co chodzi.

Nie słucham Shakiry choc to fajnie wyglądająca babka . Słucham rzeczy o których pewnie nie masz pojęcia. Natomiast widzę,ze nie siedzisz w problematyce dvd/kompresja/programy/divx/mp3 itd. Shakira jest przeciwko fanom tego typu spraw podobnie jak RIAA . Dlatego też o niej wspominam (mogłem o Metallice).

Kultury mam wystarczająco dużo. Za to Tobie jej brak bo podziekowałeś Mistrzowi Yodzie a nie podziękowałeś mnie za jak najbardziej prawidłowy link do bardzo dobrego programu, który faktycznie możesz nabyć legalnie w Polsce (przez Internet). Sądzę ,ze nie lubisz także się rozglądać, bo zachęcałem Cię do zajrzenia do przyklejek na górze forum. A tam jedna z nich jest bardzo przydatna (o innym progsie).

Pozdrawiam mimo wszystko !

Jabba the Hutt
Stary 10.07.2003, 16:01   #11
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No spokojnie chlopcy. Czas wyjsc na spacer.
ThanatoS jest offline  
Stary 10.07.2003, 17:59   #12
steely
Bywalec

Cytat:
Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Jesli chodzi o padawana to nie jest to nic obraźliwego. Jest to po prostu określenie "uczeń Jedi", czyli ten który pobiera nauki u Rycerza Jedi (Mistrza). Przykładem jest Anakin Skywalker. Jeśli oglądałeś film Star Wars zrozumiesz pochodzenie nicka Robs Yoda oraz Jabba the Hutt. Jesli nie ogladałeś to teraz już wiesz o co chodzi.

Nie słucham Shakiry choc to fajnie wyglądająca babka . Słucham rzeczy o których pewnie nie masz pojęcia. Natomiast widzę,ze nie siedzisz w problematyce dvd/kompresja/programy/divx/mp3 itd. Shakira jest przeciwko fanom tego typu spraw podobnie jak RIAA . Dlatego też o niej wspominam (mogłem o Metallice).

Kultury mam wystarczająco dużo. Za to Tobie jej brak bo podziekowałeś Mistrzowi Yodzie a nie podziękowałeś mnie za jak najbardziej prawidłowy link do bardzo dobrego programu, który faktycznie możesz nabyć legalnie w Polsce (przez Internet). Sądzę ,ze nie lubisz także się rozglądać, bo zachęcałem Cię do zajrzenia do przyklejek na górze forum. A tam jedna z nich jest bardzo przydatna (o innym progsie).

Pozdrawiam mimo wszystko !

Jabba the Hutt

No dobra mogę być tym padawanem Udało mi się nagrać tę cholerną płytę.Nie podziękowałem tylko dlatego,że Twoje podpowiedzi wydały mi się nazbyt oczywiste,a swoją drogą jestem bardzo ciekaw jakiej muzyczki słuchasz bo ja posiadam w swojej płytotece takie zespoły jak np.Dream Theater,Acoustic Alchemy,Steely Dan,Weather Report itp.(i może Cię to zdziwi lecz pewnie znam wykonawców,których lubisz).O RIAA
słyszałem jeszcze jak się procesowali z Napsterem,a Shakiry na oczy nie widziałem.Pozdrawiam.
P.S.Chodźmy na ten spacer )
steely jest offline  
Stary 10.07.2003, 18:06   #13
zorba
Bywalec

Data rejestracji: 30.09.2002
zorba zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
steely napisa***322;(a)
Widzę,że inni też mieli podobny problem i nie doczekali się odpowiedzi: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=zorba
WIELCE DROGI steely W TYM LINKU KTORY PODAJESZ ZNAJDUJE SIE WLASNIE ODPOWIEDZ DLA TEGO KTO TAM PYTA. I JEST TO WYCZERPUJACA ODPOWIEDZ. ALE JESLI DLA CIEBIE TAKA ODPOWIEDZ JEST ZBYT SKROMNA TO PODAM CI PRZEPIS JAK ZROBIC TAKA KOPIE O JAKA SIE PYTASZ.

1. NADUSZASZ GUZIK POWER NA KOMPIE I CZEKASZ AZ SIE ZALADUJE SYSTEM

2. URUCHAMIASZ PRZEGLADARKE INTERNETOWA I SZUKASZ W NECIE PROGRAMU O KTORYM MOWILEM Z PODANYM POWYZEJ POSCIE: DVD X Copy XPress (DOMNIEMAM ZE WIESZ JAK ZNALEZC W NECIE TAKI PROGRAM I JAK GO NABYC LEGALNIE - http://321studios.com/)

3. PO ZAINSTALOWANIU (TRZEBA DWUKROTNIE KLIKNAC NA PLIK SETUP A NASTEPNIE NA WSZYSTKIE GUZIKI Z OPISEM NEXT) POJAWI CI SIE NA PULPICIE IKONKA O NAZWIE DVD X Copy XPress

4. KLIKASZ NA TAZE IKONKE (ROWNIEZ DWA RAZY) I WTEDY STANIE SIE RZECZ NIEBYWALA - OTWORZY CI SIE PROGRAM, ZA POMOCA KTOREGO MOZESZ SKOPIOWAC DOWOLNA PLYTKE DVD (ALE RZECZ MOZE SIE OKAZAC DOSYC TRUDNA DO ZROBIENIA BO TRZEBA SIE TERAZ WIELCE NAMECZYC - NA SZCZESCIE PISZE TOBIE TE WSKAZOWKI WIEC NIE POWINIENES MIEC PROBLEMOW)

5. NA PIERWSZEJ TABLICY ODPOWIADZASZ ZGODNIE Z ZAPYTANIEM JAKIE CI ZADA PROGRAM (JAK NIE ZNASZ ANGIELSKIEGO TO KAPLICA)

6. NASTEPNIE PO PRZECZYCZANIU UWAG OD FBI ROWNIEZ ODPOWIADASZ ZGODNIE Z WLASNYM SUMIENIEM.

7. WKLADASZ DVD, KTORA CHCESZ SKOPIOWAC DO NAPEDU DVD-ROM. W TYM CELU NADUSZASZ GUZICZEK NA TWOIM DVD OTOWRZY CI SIE TAKA TACKA, WLAZYSZ W NIA TWOJE DVD (NAPISAMI DO GORY) A NASTEPNIE ZNOWU NADUSZASZ TEN SAM GUZICZEK.

7. JAK TAKI DUZY GUZICZEK W TYM PROGRANIE Z NAPISEM START ZROBI SIE ZIELONY TO KLIKASZ NA ZAKLADCE OPTIONS I
A) WYBIERASZ AUDIO LANGUAGE JAKA MA BYC SKOPIOWANA
B) WYBIERSZ SUBTITLES KTORE MAJA BYC SKOPIOWANE
C) TEMP PATH MOZE ZOSTAC BEZ ZMIAN

8. TERAZ KLIKASZ NA TEN GUZICZEK START I ZACZYNA SIE KOPIOWANIE

sorki ale wiecej mi sie juz nie chce pisac niech ktos inny ci teraz wytlumaczy co sie robi dalej

a jak bys chcial moze innych programow sprobowac to polecam jeszcze:
1. DVD X Copy - robi dokladna kopie dvd na 1 lub 2 dvdr (w zaleznosci od wielkosci zrodlowego dvd) - niestey jest rownie trudny jak ten ktory ci wlasnie opisalem, moze nawet trudniejszy
2. DVD Shrink 2.3 - jak z dwoma poprzednimi sobie nie poradziles to o tym zapomnij

pozdrawiam i bez urazy
Stary 10.07.2003, 18:40   #14
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
steely napisa***322;(a)
jestem bardzo ciekaw jakiej muzyczki słuchasz bo ja posiadam w swojej płytotece takie zespoły jak np.Dream Theater,Acoustic Alchemy,Steely Dan,Weather Report itp.(i może Cię to zdziwi lecz pewnie znam wykonawców,których lubisz).O RIAA
słyszałem jeszcze jak się procesowali z Napsterem,a Shakiry na oczy nie widziałem.Pozdrawiam.
P.S.Chodźmy na ten spacer )
Zanim Thanatos nas uśpi na wieki - słucham Tangerine Dream,Klausa Schulze, Ashra, Rainbow Serpent,Kubusschnitt,Arcane,Radio Massacre International, Free System Project.

Musisz zobaczyć Shakirę koniecznie - ostra panienka ))

U mnie leje, kurcze, jak ja wyjdę na ten spacer

Pozdrawiam

Jabba

P.S. IC 7 nie jest taki zły, jesli się pokona pewne trudności. Oczywiscie lepszy jest DVD2DVDR i CCE 2.50 ale ten progs działa długo (choc dokładnie).
Stary 10.07.2003, 18:49   #15
steely
Bywalec

Cytat:
zorba napisa***322;(a)

7. WKLADASZ DVD, KTORA CHCESZ SKOPIOWAC DO NAPEDU DVD-ROM. W TYM CELU NADUSZASZ GUZICZEK NA TWOIM DVD OTOWRZY CI SIE TAKA TACKA, WLAZYSZ W NIA TWOJE DVD (NAPISAMI DO GORY) A NASTEPNIE ZNOWU NADUSZASZ TEN SAM GUZICZEK.

7. JAK TAKI DUZY GUZICZEK W TYM PROGRANIE Z NAPISEM START ZROBI SIE ZIELONY TO KLIKASZ NA ZAKLADCE OPTIONS I
A) WYBIERASZ AUDIO LANGUAGE JAKA MA BYC SKOPIOWANA
B) WYBIERSZ SUBTITLES KTORE MAJA BYC SKOPIOWANE
C) TEMP PATH MOZE ZOSTAC BEZ ZMIAN

^_^ ^_^ ^_^ ^_^ Że też ci się chciało^_^ ^_^ ^_^ ^_^

Aha dlaczego punkt siódmy jest dwa razy?
I jeszcze jedno :po naduszeniu dużego zielonego guziczka wyskakuje mi komunikat:Error occured reading sectors(próbowałem na dwóch płytach}może wiesz dlaczego?Dlatego musiałem zrezygnować z tego softu.Nagrywarka Toshiba
P.S.Znasz taką piosenkę:Nie udawaj Greka?

Ostatnio zmieniany przez steely : 10.07.2003 o godz. 19:53
steely jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: