Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.01.2006, 09:01   #1
dav_k
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.01.2006
dav_k w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD --> avi (DV)

Witam,
mój problem jest następujący. Nie moge sobie poradzić z płytką dvd na której nagrane jest moje wesele. Mianowicie juz od samego początku miałem z nią probilem, bo kamerzysta który mi robil wesele nagrywal to na stacjonarnej DVD-RW. Ostatnimi czasy ludzie ktorym nagralem kopie donosza mi ze plyta sie zacina na odtwarzaczach. Postanowilem zgrac ja do formatu DV i obrobic w Adobe (powycinac zbedne reklamy kamerzysty), dorobic menu (bo on nie raczyl) i ponownie wypalic na dvd. Ale mam problem z konwersja na format DV ktory obsluguje adobe. Virtual Dub nie widzie tego codeka. Probowalem jeszcze to przerabiac w Procoder ale jak przerobi ok 12min (na dysku ten plik przerobiony zajmuje juz ok 4GB to sie zwiesza program) a jak puszczam ten kawalek przerobiony to rozchodzi sie dzwiek z obrazem. Nie wiem juz co mam z tym zrobic.
Doradzcie prosze. Moze ma ktos jakis kodek DV ktory zobaczy VirtualDub a przerobiony film bedzie potem dzialal w adobe?
dav_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2006, 14:52   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Doradzam: odpuść sobie konwersję. Jeśli chcesz coś pozmieniać, to zrzuć to DVD na dysk i powycinaj reklamy oraz zrób menu w np. programie TMPGEnc DVD Author.

Twoja metoda to dwie dodatkowe konwersje, co może obniżyć jakość wideo.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2006, 15:33   #3
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Proponuję jeszcze zmienić system plików na NTFS

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: