![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2005
![]() |
![]()
Temat był już na forum poruszany ale nie było ani konkretnego opisu problemu ani konkretnej porady.
Cała sprawa sprowadza się do tego że system nie używa kodeków. Są one widoczne w device menager i programy GSpot też je widzą, ale mimo to żaden player nie oddtwarza pliku wideo. Tyczy się to wszystkich oddtwarzaczy i wszystkich plików, nawet mpg. Jedyny oddtwarzacz na którym coś chodzi to Divx Player ale on korzysta chyba bezpośrednio z kodeka macierzystego. Wydaje mi się że problem leży w samym systemie (xp + sp2 + krytyczne aktualizacje). Instalowałem wszystkie dostępne kodeki, ffdshow + AC3, więc prosze o powstrzymanie się od porad typu: zainstaluj Kaza albo Nimo, lub format c: |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zainstaluj Allplayera - live update - potem mo***380;esz odinstalowa***263; allplayera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2005
![]() |
Wina nie leży po stronie kodeków więc live update na nic się nie zda
Allplayer - brak kodeka albo plik jest uszkodzony (funkcja live update nic nie daje a i naprawianie bez sensu bo filmy na innym kompie chodzą) WMP - Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku. Plik jest uszkodzony lub jego format nie jest obsługiwany przez program. Best Player - nie ma żadnej reakcji program pozostaje po prostu zamknięty Divx Player - pliki zakodowane koderem divx chodzą bez zarzutu VCL media player - chodza wszystkie pliki Dwa ostatnie oddtwarzacze maja zapewne kodeki wbudowane więc nie muszą pobierać ich przez system |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
No w***322;a***347;nie format by***322;by najlepszym rozwi***261;zaniem, ale skoro si***281; upierasz, to spr***243;buj wywali***263; wszystkie kodeki, wyczy***347;***263; rejestr ze ***347;mieci, po czym zainstaluj tylko te potrzebne.
![]() Nie ma jednak pewno***347;ci, czy to pomo***380;e. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
U***380;ywaj mPlayer-a ma on w***322;asne kodeki, wszysktko chodzi bez problem***243;w.
http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/news.html
![]() |
#6 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
nie mam zaufania do kodekpak***243;w i filtrpak***243;w
wszystko instaluj***281; r***281;cznie DivX 3.11 alpha DivX 5.2 XviD1.10 AC3 filter 1.01 Real Alt Quick Alt i ostatnio r***243;wnie***380; x264 nie pami***281;tam kiedy ostatnio mia***322;em problemy z odtwarzaniem |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ja podejrzewam ze w plik jest wpisane bledne CC. Uzyj FourCC.exe dolaczonego z kodekiem XviD do zmiany tej wartosci!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
Mam dpk***322;adnie ten sam problem, kodeki zainstalowane rezcnie tylko te z kt***243;rych korzystam, a flm zakodowany h.264 nie chce chodzi***263; pod ***380;adnym normalnym playerem (na VLC dzia***322;a).
Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
U mnie to samo.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
ja miałem kiedyś podobny problem...a rozwiązaniem okazały się nowe sterowniki do karty graficznej
![]() ![]()
![]() |
|
|