![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
Łączenie filmu z napisami.
Chce połączyć film divix z napisami. Robie wszystko według instrukcji z tej strony http://www.gordianknot.republika.pl/nandub.html#7
tylko jak mi się już zakończy proces łączenia to powstaje tylko kilku megowy plik którego niemoge odtworzyć. Na tej stronie nic więcej nie pisze co mam dalej robić. Prosze o porade jak mam teraz to połączyć.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Czy nikt tym się jeszcze niezajmował
![]()
![]() |
#3 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Mogę zapytać po co Ci avi z wklejonymi napisami?
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
popieram @RobsYoda !!!!
w jakim celu to robisz!!! a co do twojego problemu to czym kodujesz ten twój materiał!!!!!!bo jak Xvid'em to zmień na jakiś kodek divx np. 5.xxx lub starszy 4.12!!!!jak kiedyś robiłem takie dziwne rzeczy to przy kodowaniu Xvid'em działy się przeróżne głupoty!!!!może to pomoże, a może wystarczy zmienić wersje Nonduba lub spróbować wkleić tekst do filmu VirtualDub'em pozdrawiam
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
A po to żeby móc potem przerobic ten film na DVD i nagrać na płyty. Żeby chodził na stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Z przerobieniem tego niema problemu, tylko te zasrane napisy niewiem jak wstawić. Jak przerabiałem filmy z dubingiem było ok. "czym kodujesz ten twój materiał!!!!!!bo jak Xvid'em to zmień na jakiś kodek divx np. 5.xxx lub starszy 4.12" nic takiego nie robiłem, poprostu wziołem film avi i robiłem według tamtej instrukcji. Powstał mi 18-megowy plik, i niewiem co z tym zrobić
![]() Na tej stronie jest kontakt, wysłałem tam e-maila, to odpisał że mam mu dokładniej opisać problem, zrobiłem to, teraz czekam na odpowieź już trzy dni.
Marek Ostatnio zmieniany przez thunder86 : 15.05.2004 o godz. 08:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
napisy z filmem DivX można połączyć używając VirtualDub i plugina Subtitler
najpierw jednak trzeba je odpowiednio przygotować konwertując z formatu TXT na SSA używając np. SubEditPlayera niestety konieczna będzie rekompresja całego materiału poza tym aby przerobić DivX na DVD nie trzeba uprzednio napisów z filmem łączyć ja jednak DivX na DVD nie przerabiałem nigdy i nigdy nie przerobię bo uważam że mija się to z celem (no chyba że są to jakieś uroczystości weselne lub 1 komuna) poczytałem jednak przyklejony wątek tego forum z czystej ciekawości i tam jest tak napisane Ostatnio zmieniany przez Mirek-1977 : 15.05.2004 o godz. 09:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Napisz jak dokonać tej rekomnpresji. "poza tym aby przerobić DivX na DVD nie trzeba uprzednio napisów z filmem łączyć" to jak znasz inne sposoby to napisz.
![]() |
#8 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|