Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 07.05.2003, 12:12   #1
miles
volleyball
 
Data rejestracji: 14.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Angry Mam już mpeg2 ale co dalej?? avi2 dvd

Staram się zrobić AVI@DVD z opisu umieszczonego na Doom9 ale mój łamany angielski jest za słaby na specyficzny jeszcze język. Przeczytałem dział wideo na stronie głównej ale tam jest końcówka przy pliku mpeg2. Co dalej by zrobić to na DVD i jaszcze napisy
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.05.2003, 17:15   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miles napisz jaśniej i dokładniej o co Ci chodzi bo chyba mogę Ci pomóc ale nie chcę zgadywać z czym masz problem
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 07.05.2003 o godz. 20:37
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2003, 19:21   #3
Gelo_5
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Gelo_5
 
Data rejestracji: 13.03.2003
Lokalizacja: Suwałki
Posty: 134
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Również chętnie pomogę.
Najpierw opowiem historyjkę.Niedawno poprosił mnie kolega żebym obejrzał 3sztuki VideoCD ze studniówki jego córki.Zadał mi pytanie: Da się to zgrać na DVD? A może dałbyś radę powstawiać jeszcze zdjęcia córki? A i dobrze by było zrobić jakieś menu i chaptery.Odpowiedziałem,że chyba tak.Zajęło mi 5 godzin.
Program ,który mi to załatwił to Unlead MovieFactory2.
Myślę,że możesz zrobić to samo za pomocą tego programu.Pozdrawiam
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2003, 20:36   #4
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
napisów za pomocą Ulead MovieFactory2 się nie wstawi a jakość kodowania mpeg2 jest kiepska w porównaniu z CCE
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2003, 21:07   #5
Gelo_5
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Gelo_5
 
Data rejestracji: 13.03.2003
Lokalizacja: Suwałki
Posty: 134
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisał(a)
napisów za pomocą Ulead MovieFactory2 się nie wstawi a jakość kodowania mpeg2 jest kiepska w porównaniu z CCE
rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na napisy.Ale, ale przecież opisałeś to ładnie tutaj http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=20784 co do kodowanie to każdy program ma swoje wady i zalety - pisaliśmy już ,że Cinema Craft jest the beściak.Najgorzej ,że MILES się nie odzywa i nie podaje problemu.A może Adobe Premiere 6,5?
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2003, 11:53   #6
miles
volleyball
 
Data rejestracji: 14.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Już pisze

CHce się zająć wieczorami zamiast( piwa na ławce) czymś co polubiłem.
Chce AVI2DVD nic skomplikowanego. Odwiedziłem DOOM9 ale.... Dział video na stronie głównej nic nie rozwija.
MAM już plik który zajmuje 1,39 Gb (avi lub mpeg2) który dokładnie skleiłem z 2cd. Jest z dzwiękiem Ac3. MPEG2 zrobiłem za pomocą TMPGenc. Chce teraz zamienić na VOBy ale nie umiem. Zamienić tak by po nagraniu na DVDr działało.
Gelo 5 już wkleił wypowiedz CobraV jak zrobić napisy w DVD. To już wiem.

Co dalej zrobić, czy już na początku coś żle zacząłem.

Chyba dobrze opisałem o co chodzi?Zamiana AVI2DVD.
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2003, 12:00   #7
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
postaram się w weekend przygotować dobrą instrucję jak z avi (divx/xvid) zrobić DVD z polskimi napisami za pomocą m. in. CCE i DVDMaestro.
zrobiłem już tak sporo filmów i jestem bardzo zadowolony z jakości i efektów takiej zabawy
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2003, 15:26   #8
foton007
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.05.2003
Posty: 16
foton007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
!!!!!!!!!!!!!!!!! SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
foton007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.