![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2010
![]() |
Czcionki w hardsubie
Cześć wszystkim. Mam pewien problem. Otóż od niedawna zacząłem bawić się kodowaniem. Uczę się na własnych błędach i idzie mi coraz lepiej. Wszystko gra, ale nie wiem, jak zrobić, aby czcionki znajdowały się w hardku. Chciałbym, aby przy odtwarzaniu filmu z napisami "wcielonymi" w obraz, były widoczne te czcionki, które wybrałem. Obecnie zmienia mi każdą na którąś ze standardowych. Napisy tworzę w formacie ASS. Zaznaczam, że chodzi mi o HARDSUBA, nie softa. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zawsze się zastanawiam po co...
![]() Nie pisałeś czym i jak robisz. Próbowałeś AVIReComp? http://www.videoaudio.pl/Czytaj-artykul-26.html |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
MeGUI + AviSynth. Nie chcę zmieniać programu na inny. W MeGUI mam już odpowiedni profil do kodowania, który stale staram się ulepszać metodą prób i błędów, zaznajomiłem się z tym programem, po co robić teraz krok wstecz. Wiem, że da się to zrobić, mając oba te narzędzia. A po co? Choćby dlatego, że film w wersji BD będzie chodził płynniej, mając napisy w hardku aniżeli w sofcie. Czasami zdarzy się zaawansowany efekt w subach (mowa tym razem o anime) i koniecznie musi być on w hardku, ponieważ w przeciwnym wypadku obraz w danym miejscu będzie bardzo zamulał. Chciałbym również moje niektóre fansuby upubliczniać.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Anime? Mnie sie od zawsze podobalo ze napisy byly w roznych pozycjach na ekranie i jak np. na ekranie widzialem hitlerowca to czcionka byla w klimacie SS, a przy slodko gadajacych nastolatkach mialem serca, przy piosenkach nuty itp... Z tego co wiem w filmach dopiero Avatar przemieszcza napisy w rozne miejsca, ale pomysl z czcionkami nadal nie zostal do filmow zaadoptowany bo nikomu sie nie chce :-(...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nie siedzę już w divx, ale czy idx/sub nie załatwiłby sprawy?
W hardsubach nie podobają mi się przede wszystkim dwie rzeczy - kolejny proces kodowania, który obniża jakość oraz to, że film zostaje 'skazany' na te napisy. A ja w większości wolę bez napisów... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Już sobie poradziłem. Wystarczyło odinstalować i ponownie zainstalować dane czcionki. Mimo wszystko dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Wielkosc czcionki Forum | prometeusz | Off topic | 5 | 29.09.2009 12:05 |
| Edycja czcionki (bez polskich znaków) | zYxMa | Off topic | 0 | 02.02.2006 19:56 |
| Zmiana czcionki na TV-OUCIE | frog | Off topic | 4 | 29.09.2003 00:13 |
| Czcionki w podpisach | -Sid-The-Rat=> | Propozycje, sugestie, błędy forum | 7 | 25.11.2002 21:51 |
| nie moge zainstalowac nowej czcionki | beti | Off topic | 0 | 30.09.2001 12:33 |