![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Movies
Co mam zrobic jak kazdy film mi sie wiesza w roz.800x600 przy procku celeron 633MHz i 128MB Ram
prosze o porady. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
1. Kup sobie szybszy komputer.
2. Jeśli to DivX, to zmień kodeki. 3. Jak DVD, patrz punkt 1. 4. Jeśli MPEG, to nie wiem. A ta rozdzielczość to wielkość filmu czy ekranu(całego pulpitu)?
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
wg. mnie to wina kodekow divx
mam zainstalowanego divx 5 prosze o rade czy zmienic go na starszego |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
zainstaluj nimocodec jesli to wina kodekow to on rozwiaze problem, jesli nie rozwiaze to to cos innego, moze punkt 1 ZIP'a
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
moglbym prosic o jakis link do stronki z ktorej bym mogl to sciagnac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
prosze bardzo
http://nimo.everwicked.com/Nimo50Build7.exe
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.03.2002
![]() |
a nie masz przypadkiem zintegrtowanej karty graficznej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz
![]() |
Cytat:
Najlepszy jest "DivX 3.11 ;-) Alpha"
![]() |
![]() |
#9 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
A jezeli kolega bedzie mial film zrobiony w np w 4 to niby jak go obejrzy w 3 ? Chyba jednak nie. A co do problemu z zawieszaniem filmow to powodow moze byc kilka miedzy innymi zla wspolpraca plyty glownej z innymi komponentami. Poza tym nie napisales co ogladasz, w czym ogladasz itp? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz
![]() |
Może trochę się rozpędziłem ze zmianą kodeków, ale radzę instalować w kolejności: najpierw 4 albo 5, a na samym końcu 3.11. Wtedy nie będzie problemów z filmami zakodowanymi kodekami w wersji 3.11.
Jako, że jestem napalony na punkcie Treka, to ściągam mnóstwo odcinków z KaZaA. A tam, mnóstwo różnych wersji, masa przeróżnych kodeków, ale jednak dominuje DivX 3.11. Ja się dziwiłem, dlaczego mi filmy się mulą, dosłownie slideshow (ale taki szybki, około 7fps), a to wina DivX 5.0.1 (a miałem wtedy różne wersje, od 3.11-5.0.1). Przeinstalowałem 3.11 i działa wzorowo. A wogóle to miałem również problem z kodekami ściągniętymi z witryny Windows Media Player. Na świeżym systemie, bez kodeków zarzuciłem film DivX 3 w WMP, ten ściągnął sobie kodeki z internetu - i znowu miałem slideshow, w dodatku bez dźwięku. Wtedy znowu pomógł wysłużony 3.11. Po prostu jest to obecnie najczęściej spotykany format wideo, a jego najnowsze wersje (legalne) nie nadają się do odtwarzania "lewych" wersji z uśmieszkiem (wykradzionych z M$).
![]() |
|
|