![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
problem z przewijaniem filmu
Dosyć czesto zdarza sie ze przewijamy film o np : 20min i wtedy czeka nas niemiła niespodzianka , obraz nam sie przesunie a dźwiek przeskoczy dopiero po kilkunastu sekundach , nieraz bywa tak że i na obraz trzeba czekać . Objawy takiego zachowania mozna czesto odczuć przy filmach z dźwiękiem ac3 (ale nie tylko) . Czy ktoś wie czym to jest spowodowane i jak to można usunąć.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
hym /szybki procesor i duzo memory = speed
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
moja konfiguracjia to:
athlon 1700+ hdd maxtor 80G 8megacashu 512ram-kingston to na jaki mam teraz zmienić na 3G -myśle że też mało bo razem z kumplem robimy aviki z dvd i u niego są takie same objawy co u mnie a on ma 3,06g p4 To pewnie będe czekał na jakiś 5G procek ![]() Ja nie mówię , ze wszytskie filmy mi sie tak robia tylko niektóre , wręcz sporadycznie ale sie robią;(
![]() |
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
konfig masz ok. szukaj przyczyny w codekach, moze masz ich roznej masci , najlepiej wyinstalowac wszystkie i wtedy zainstaluj nowsza wersie
powodzenia
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Myśle że nie tu jest przyczyna mam divixa 3,11 potem 4 potem 5.02 potem 5.05 i xvid030503 wszytskie divixy 5 zarejsctrowane w wersji pro , no i filtry do ac3 też są zainstalowane (filmy spox robią mi sie z dvd na avi jak i z avi na vcd czyli nie tu leży przyczyna ) szybciej bym sie doszukiwał przyczyn tego stanu w metodzie kompresji tego filmu albo coś w tym stylu moze kol. Cobra verde coś poradzi??
![]() |
|
|