Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.06.2005, 10:50   #1
zapolski
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.06.2005
zapolski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zrzut z dvd do avi

robię pierwszy w życiu spot na płytę [ pracodawca sobie ubzdurał...] - więc z góry przepraszam za ewentualne wywazanie otwartych drzwi

Dostałem DVD z materiałem który mam uzyć do owego spotu.
Z pomocą smart ripper'a zrzuciłem to sobie na twardy dysk [ pliczek vob, około 1 GB ]. Wrzucam to do flaskmpg, ustawiam znaczniki odkąd dokąd ma to być wyeksportowane do avi, przechodze do "configure" ustawiam klatki, pliki wyjściowe klikam OK - program wywalił mi "znaczniki cięcia". Nic to - ustawiam je ponownie, klikam "flask it" wybieram "pinnacle DV codec" i... program olewa znaczniki cięcia i kompresuje cały film [ szacowany czas 30 h na P4 3 ghz 1gb RAM ] albo... wywala błąd kodeka [świeżutko zainstalowane all codecs pack ].

próbowałem obejść to programem DVD 2 avi - ale ten wogóle ne nic nie raguje i nie daje znaku życia.

czy jest na to jakiś sposób poza powiedzeniem pracodawcy "sorry, ale jestem od 2D [sic!], a nie od montazu wideo" ?

z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc
zapolski jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.06.2005, 10:52   #2
zapolski
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.06.2005
zapolski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zapomniałem dodać, ze flask mpg, nawet "łyknąwszy plik" , wywala sie po 4 minutach...
zapolski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: