Cytat:
Napisany przez Pierwszy
przekonwertowanie nic ci nie da, ponieważ format TMP nie zawiera informacji o zakończeniu wyświetlania linii napisów (a w tym dokładnie leży problem). Tzn przekonwertować można ale jeśli ten problem zniknie pojawią się inne typu "linia będzie wyświetlana do czasu wyświetlenia następnej"... W opcjach mpc nie widzę odp ustawień by napisy się nie piętrzyły więc raczej ich nie ma... w ffdshow też nic nie znalazłem. Za to SubEdit sobie radzi bdb z napisami TMP.
Do konwersji napisów polecam timeadjuster
|
Dziekuje za szybkie i pomocne odpowiedzi, co do SubEdit ( i wszelkiej masci INNYCH playerow POZA MPC ) to niestety - jak juz wczesniej wspomnialem zostalem niejako "zmuszony" do uzywania MPC, jako, ze KAZDY ( podkreslam: KAZDY ) inny player przy filmie HD zabiera mi 100 % uzycia procesora i zaczyna sie slideshow

( tak, zasluga "mega hiper duper super" procka AMD w jeszcze bardziej "mega hiper duper super" laptopie marki HP - k...a, NIGDY wiecej sprzetu tej syfnej, badziewiarskiej marki... ). Co do dostepnosci napisow w innych formatach - otoz wlasnie tu JEST problem, jako, ze wciaz zdarzaja sie napisy TYLKO w formacie TMP ( ktory - jak wspomniano w poscie wyzej - juz DAWNO powinien zakonczyc swoj zywot... Dziekuje raz jeszcze, poprobuje z tym TimeAdjuster'em wiec

A gdzie ustawic dlugosc wyswietlanej linii? chodzi mi o:
Cytat:
linia będzie wyświetlana do czasu wyświetlenia następnej
|
zeby wlasnie nie mialo to miejsca?
BTW jeszcze jedno szybkie pytanko - czy da sie w MPC ustawiac wysokosc napisow?
Pozdrawiam
gbh102