![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2005
![]() |
Czy można zrobić porządek z kodekami bez ponownej instalacji systemu?
Witam !!!
Jak widać po temacie jestem raczej początkujący. Narobiłem sobie trochę rabanu w systemie (win 98) i efekt jest taki, że Media Player nie chce mi odtwarzać żadnych avi'ków. Obojętnie czy divix'y, czy xvid'y. Po prostu żadnego. Wyświetla komunikat: "Windows Media Player cannot play the file. The file is either corrupt or the Player does not support the format you are trying to play." Mpegi, wmv chodzą oczywiście bez problemów. Czy można to jakoś naprawić bez formatowania dysku i stawiania systemu od nowa? Virtual Dub odtwarza elegancko, a GSpot pokazuje, że są odpowiednie kodeki w systemie (niekiedy kilka), ale nie chce renderować. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
trzeba odinstalować chłam (może pomoże ale nie musi) a do .avi polecam http://www.videolan.org/vlc/ czyta nawet uszkodzone.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
zainstaluj ffdshow i zobacz.
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2005
![]() |
Maciej: Oczywiście próbowałem z ffdshow - niestety nie pomaga
![]() ed hunter: dzięki za podpowiedź. Na VLC śmiga bez problemów i chyba przy tym zostanę, choć to rozwiązanie połowiczne. Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|