![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Xvid, divx a filmy
Mam taki dziwny problemik z kodekami jak zainstaluje Nimo i oddzielnie Xvida, to filmy w zrobione xvidem nie chodzą tzn. odtwarzacz załaduje film i zatrzymuje się. Jak zainstaluje SLD Codeck Pack 1.51 filmy wszystkie już chodzą (napiszecie problem rozwiązany i tu pies pogrzebany), tak chodzą xvidy normalnie a divixy dogóry nogami, razem z SLD instaluje się jakiś kodek G400, jest w nim możliwośc odwrócenia obrazu i to robie ale filmy zamieniają się xvidy do góry nogami a divixy normalnie. Co z tym zrobić żeby wszystkie chodziły normalnie.
ffshow się wystrzegam bo kiedyś odinstalowałem go i mi wykasował w win2k wszystkie pliki systemowe. Pomóżccie. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Znacznie lepiej i bezpieczniej, jest instalowac kazdy potrzebny kodek osobno. Nie instalowac pakietami, jak Nimo.
Ffshow to dobry programik do filmow i nie jest mozliwe aby przy usuwaniu cokolwiek ci wykasowal. To czysty przypadek. |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
![]() |
przypadek to chyba nie jest ponieważ jeszcze kilku osobom się to stało.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Nimo Codec Pack instaluj bez filtra G400 (no chyba że masz tę kartę - Matrox G400 lub następne) oraz bez Bicubic Resizer. W nagłówku instalacyjnym od nimo masz podane dokładne nazwy tych pakietów - więc czytaj dość uważnie.
Miłego dnia PS. Instalowałem nimo w wersji full bez tych dwóch ww. pakietów (chociaż mam Matroksa ale G200) i filmy lecą wszystkie dobrze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
![]() |
1. Jak zainstaluje Nimo to nie chodzą mi filmy zrobione xvidem instaluje oddzielnie xvida.
2. W nimo też nie instaluje G400 i jeszcze kilku innych (wcześniej też nie instalowałem go i chodziły filmy). 3. Zainstalowałem Nimi build9beta1 (bo nie miałem innego), odinstalowałem go i zainstalowałem build7 (wcześniej chodziło dobrze) i dalej lipa dopiero po SLD zaczęło chodzić(do góry nogami ![]() 4. Może gryzą się jakieś kodeki? Wywalałem je ręcznie (pewnie nie wszystkie). 5. Jest może jakiś programik do odinstalowania wszystkich kodeków z systemu? Jak tak to bym prosił linka lub na priva. Wtedy spróbuje zanstalować kodeki pokolei. Może to coś da. Ostatnio zmieniany przez raptor123 : 03.03.2003 o godz. 11:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Czy odinstalowanie wszystkich kodeków z systemu jest koniecznie, to nie wiem, ale możesz to zrobić tak:
Panel Sterowania -> Multimedia -> Urządzenia -> Kodery-dekodery (audio & video) -> Własciwości -> Usuń Może tym sposobem. Tak jest dla Win98Se, mam nadzieję, że w innych podobnie. Ja ostatnio wgrałem nimo 5 build 7 (full - prawie) oraz gordianknot packa i działa ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
Zrobiłem to ręcznie z panel sterowania->multimedia->kodeki
oraz pliki dll i ax i zainstalowałem od nowa Nimo7 i xvida i działa już wszystko ok |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|