![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Obraz z video grabber za pomocą virtual dub
Jak przechwycić i zapisać obraz z grabbera VHS za pomoca Virtual Dub można jakąś podpowiedź? Z pomocą Cyber Link Power Directora daję radę a nie radze sobie z VD.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
google zawiodły? http://mariusz.turek.salon404.pl/pos...ety-vhs-na-dvd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() U mnie np. virtualvcr coś nie ogarnia tematu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie VirtualDub nie potrafił nagrać w rozdzielczości wyższej niż 352*288 czy coś koło tego.
VirtualVCR bez problemu nawet w 720*576, do tego umożliwia stosowanie filtrów DirectShow podczas zgrywania (np można włączyć odszumianie albo dowolny inny filtr np. z ffdshow podczas zgrywania) i ma opcje dotyczące synchronizacji audio. Więcej zalet nie pamiętam, od lat tego nie używam. Stosowałem to z kartą TV na PCI na chipsecie BT878. btw. Nie wiem czy VLC nie ma możliwości zgrywania wideo, na linuksie ma, choć testowałem go tylko z kamerką internetową. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 16.05.2012 o godz. 07:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie VD spokojnie łapał wyższe rozdzielczości, tylko się czasowo nie wyrabiał i gubił czasem klatki. Dlatego przerzuciłem się na ScenalyzeraLive. A w temacie pewnie ten grabber ma jakieś dziwne sterowniki i VD ich nie widzi... I po ptokach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Kupiłem video grabber firmy medion z oprogramowaniem cyberlink i głos rozmija się z obrazem, czy to wina urządzenia czy programy które polecacie mogą coś poradzić? Jak nie to czy mozna jakos wyrównać głos do obrazu w gotowym materiale?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
VIDEO GRABBER | klaudiamartyna | DVD-Video | 5 | 08.03.2010 15:38 |
Jak wypalić obraz płyty img za pomocą ImgBurn ? | rad77 | Napędy optyczne CD | 4 | 21.06.2007 20:00 |
Brak dźwięku w Virtual Dub | roman01 | DivX, Xvid, Matroska i inne | 9 | 05.03.2005 14:54 |
Virtual DUB - divx - nieznany kodek | +++LeWaP+++ | DivX, Xvid, Matroska i inne | 8 | 29.08.2002 10:49 |
Virtual DUB - kodek 'dvsd' - gdzie go znaleźć? | +++LeWaP+++ | Off topic | 0 | 22.08.2002 09:07 |