![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2005
![]() |
Odtwarzacze nie chcą urzywać zainstalowanych na komputerze kodeków, pomocy!!!
Mam ogromny problem otórz jakich kodeków do filmów divx/xvid i mpeg-4 bym nie zainstalował to wyszysktkie odtwarzacze nie chcę mi ich odtwarzać, pokazują komunikat o braku kodeków lub przypuisanych filtrów, a kodek w którym zakodowany jest film jest zainstalowany. Próbowałem już wszystkich wersji fddshow, xvid, divx i packów i nadal to samo, jedyny program, który odtwarza filmy z serii mpeg-4 jest Divx Player dołączony z kodekiem. Jak rozwiązać ten problem Pomocy.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
drugi raz ma paść odpowiedź format c: /q ?
![]() jeli wszystko było usunięte do czysta i ffdshow nie daje rady to ja nie wiem też co zrobić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Format C: niepomoże, dlatego, że Windowsa mam na D: :cool:
A fomata nie mogę zrobić i w tym jest problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
xp codec pack, zainstaluj i zobacz co sie stanie http://www.xpcodecpack.com/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Szperacz
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
Z takimi pytaniami to juz tylko do koderow od Dvixa
![]() Człowieku nie formatuj tylko zrob naprawe systemu!!!!!! Wkładasz plyte cd od windowsa i jak zobaczysz okno gdzie instalator wykrywa stare systemy dusisz r i nastapi podmiana plikow systemowych na swierze!!!!!! To pomoze chyba ze masz wiruski ![]() ![]() ![]() ![]() I nie powielaj tematow bo bajzel sie robi ![]() ![]() ![]()
Ostatnio zmieniany przez Blackegg : 08.12.2005 o godz. 17:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
To co najlepsze i zero problemów.
![]() Wszystko wykasuje i zrobi sam konfigurację systemu. Więc po kolei. Pobrać plik ACEMCP603PRO.exe 49.2 MB ( wystarczy wpisać w Google). i uruchomić. Podczas instalacji program zapyta o wiele kodeków i filtrów. Można wszystkie (nie ma potrzeby) ja wybrałem: Program przy błędach sam naprawi i zainstaluje poprawnie wszystkie zaznaczone kodeki i filtry. Używam Windows Media Player i to przy instalacji należy zaznaczyć lub ewentualnie inny proponowany Media Player. Powodzenia ! Działa na 100% w XP SP1 i SP2. Zawsze można dograć dodatkowo potrzebny kodek lub usunąć oddzielnie za pomocą instalatora programu. Również każdy Media Player. ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Mój problem to nie kodeki ani nie odtwarzacze, wszystko to testowałem. Winny jest system Microsoft Windows XP SP2, niestety żaden format, czy naprawa systemu z płyty instalacyjnej nie wchodzi w grę, muszę zanaleźć ręczny manualny sposób na naprawę tego problemu, tylko nie wiem jaki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
Cytat:
koledzy podali ci propozycje w ten sposób Cytat:
Cytat:
tu masz skanery http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=8175
![]() |
![]() |
#9 | |
Szperacz
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
Cytat:
Naprawa systemu nie usowa zadnych plikow ani nie niszczy rejestru poprostu nadmienia pliki systemowe i tylko te!! Jedyny problem to wgranie sterow na nowo i tyle. Nic nie ryzykujesz a moze to pomuc!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2005
![]() |
Ściągnij GSpot tutaj Wybierz plik avi i kliknij "render". Jeśli nic się nie dzieje to brakuje Ci avi splitter do ściągniecia tu . Po rozpakowaniu skopiuj plik avisplitter.ax (z folderu Release Unicode w przypadku win2k/xp) do folderu windows/system32 i zarejestruj poleceniem "regsvr32 avisplitter.ax"
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|