Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.12.2005, 16:01   #1
FKR
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.12.2005
FKR w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Odtwarzacze nie chcą urzywać zainstalowanych na komputerze kodeków, pomocy!!!

Mam ogromny problem otórz jakich kodeków do filmów divx/xvid i mpeg-4 bym nie zainstalował to wyszysktkie odtwarzacze nie chcę mi ich odtwarzać, pokazują komunikat o braku kodeków lub przypuisanych filtrów, a kodek w którym zakodowany jest film jest zainstalowany. Próbowałem już wszystkich wersji fddshow, xvid, divx i packów i nadal to samo, jedyny program, który odtwarza filmy z serii mpeg-4 jest Divx Player dołączony z kodekiem. Jak rozwiązać ten problem Pomocy.
FKR jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2005, 16:06   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
drugi raz ma paść odpowiedź format c: /q ?

jeli wszystko było usunięte do czysta i ffdshow nie daje rady to ja nie wiem też co zrobić
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 16:52   #3
FKR
Nowy na forum

Format C: niepomoże, dlatego, że Windowsa mam na D: :cool:
A fomata nie mogę zrobić i w tym jest problem , wiem, że by pomógł, ale problem muszę rozwiązać tak jak on powstał czyli odtworzyć to co usunął mi jakiś błąd, chyba chodzi o przypisy filtrów.Niech ktoś zaawansowany powie co zrobić...
Stary 08.12.2005, 17:33   #4
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
xp codec pack, zainstaluj i zobacz co sie stanie http://www.xpcodecpack.com/
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 17:37   #5
Blackegg
Szperacz

Data rejestracji: 26.06.2005
Blackegg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z takimi pytaniami to juz tylko do koderow od Dvixa

Człowieku nie formatuj tylko zrob naprawe systemu!!!!!! Wkładasz plyte cd od windowsa i jak zobaczysz okno gdzie instalator wykrywa stare systemy dusisz r i nastapi podmiana plikow systemowych na swierze!!!!!! To pomoze chyba ze masz wiruski

I nie powielaj tematow bo bajzel sie robi

Ostatnio zmieniany przez Blackegg : 08.12.2005 o godz. 17:40
Blackegg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 17:46   #6
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To co najlepsze i zero problemów.
Wszystko wykasuje i zrobi sam konfigurację systemu.
Więc po kolei.

Pobrać plik ACEMCP603PRO.exe 49.2 MB ( wystarczy wpisać w Google).
i uruchomić.
Podczas instalacji program zapyta o wiele kodeków i filtrów.
Można wszystkie (nie ma potrzeby) ja wybrałem:

Program przy błędach sam naprawi i zainstaluje poprawnie wszystkie zaznaczone kodeki i filtry.

Używam Windows Media Player i to przy instalacji należy zaznaczyć lub ewentualnie inny proponowany Media Player.

Powodzenia !
Działa na 100% w XP SP1 i SP2.
Zawsze można dograć dodatkowo potrzebny kodek lub usunąć oddzielnie za pomocą instalatora programu.
Również każdy Media Player.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:46
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2005, 08:51   #7
FKR
Nowy na forum

Mój problem to nie kodeki ani nie odtwarzacze, wszystko to testowałem. Winny jest system Microsoft Windows XP SP2, niestety żaden format, czy naprawa systemu z płyty instalacyjnej nie wchodzi w grę, muszę zanaleźć ręczny manualny sposób na naprawę tego problemu, tylko nie wiem jaki To nie jest wina odtwarzaczy i kodeków. Jedyny Divx Player odtwarza filmy tzw. mpeg-4, bo on jest zintegrowany z kodekiem, ale on nie obsługuje napisów itd., rzadne kodeki i ich reinstalacje niue pomagają. Na 100% winny jest system nie podaje odtwarzaczom kodeku. Mogę zkompresować film w zainstalowanym kodeku ale nie mogę go zdekompresować czyli obejrzeć.
Stary 09.12.2005, 10:51   #8
**mondeo**
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez FKR
Mój problem to nie kodeki ani nie odtwarzacze, wszystko to testowałem. Winny jest system Microsoft Windows XP SP2, niestety żaden format, czy naprawa systemu z płyty instalacyjnej nie wchodzi w grę,.
To nie wiem jak chcesz to zrobić i dlaczego się tak upierasz
koledzy podali ci propozycje

w ten sposób

Cytat:
ed hunter drugi raz ma paść odpowiedź format c: /q ?

jeli wszystko było usunięte do czysta i ffdshow nie daje rady to ja nie wiem też co zrobić
albo naprawa
Cytat:
Blackegg
zrob naprawe systemu!!!!!! Wkładasz plyte cd od windowsa i jak j tzobaczysz okno gdzie instalator wykrywa stare systemy dusisz r i nastapi podmiana plikow systemowych na swierze!!!!!! To pomoze chyba ze masz wiruski
a może jednak masz szkodniki ,to zrób porządny skan antywirem i skanerami
tu masz skanery
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=8175
Stary 09.12.2005, 11:18   #9
Blackegg
Szperacz

Data rejestracji: 26.06.2005
Blackegg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez FKR
Mój problem to nie kodeki ani nie odtwarzacze, wszystko to testowałem. Winny jest system Microsoft Windows XP SP2, niestety żaden format, czy naprawa systemu z płyty instalacyjnej nie wchodzi w grę, muszę zanaleźć ręczny manualny sposób na naprawę tego problemu, tylko nie wiem jaki To nie jest wina odtwarzaczy i kodeków. Jedyny Divx Player odtwarza filmy tzw. mpeg-4, bo on jest zintegrowany z kodekiem, ale on nie obsługuje napisów itd., rzadne kodeki i ich reinstalacje niue pomagają. Na 100% winny jest system nie podaje odtwarzaczom kodeku. Mogę zkompresować film w zainstalowanym kodeku ale nie mogę go zdekompresować czyli obejrzeć.
Chłopie ty sie zdecyduj czy chcesz to naprawic czy nauczyc programowania!!!
Naprawa systemu nie usowa zadnych plikow ani nie niszczy rejestru poprostu nadmienia pliki systemowe i tylko te!! Jedyny problem to wgranie sterow na nowo i tyle. Nic nie ryzykujesz a moze to pomuc!!!
Stary 12.12.2005, 02:18   #10
cebul
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.12.2005
cebul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ściągnij GSpot tutaj Wybierz plik avi i kliknij "render". Jeśli nic się nie dzieje to brakuje Ci avi splitter do ściągniecia tu . Po rozpakowaniu skopiuj plik avisplitter.ax (z folderu Release Unicode w przypadku win2k/xp) do folderu windows/system32 i zarejestruj poleceniem "regsvr32 avisplitter.ax"
cebul jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: