![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
dźwięk 10 sekund po obrazie w DIVXach
czy miał ktoś taki problem że dźwięk spóźnia się co do obrazu w filmach - filmy są dobre ino coś komp rozwala - różne drivery instalowałem a stało sie to po divx 5.0 odinstalowałem go ale to ni dało .....
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
Mialem i mam ten sam problem Mysle ze chodzi tu o kodeki ale jak i ktore instalowac to nie wiem
Pozdr Dyzio |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
Mam dokładnie ten sam problem, i cholera wie co to jest.... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Sprostowanie!
U mnie obraz nie nadąża za dzwiękiem i napisami (opóźnienie ok 5 sek) Odinstalowałem divx 5.0 (wróciłem do 4.0) a problem pozostał...łeeeeeeeee |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
macie tak od razu, czy jak przesuniecie film?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
U mnie od początku obraz zaczyna zwalniać (choć w pierwszych kilku klatkach jest ok) i później opóźnienie jest na stałym poziomie tzn. jakieś 5 sek obraz po dzwięku i napisach...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
hmmm, znam 2 przyczyny takiego zjawiska.
kiedys tak skopal mi sie rip filmu zrobionego w multiangle, bylo ok do momentu 1 kamery a potem przy mozliwosci wybrania kamery robily sie takie rozjazdy obrazu z dzwiekiem. druga to jezeli film byl sciagany z direct connect i naraz od kilku gosci to moglo go tak skopac. jeszcze ciekawostka, kiedys mialem "clopaki nie placza" i bylo ok do momentu recznego przesuniecia filmu, potem takie rozjazdy, u kumpla bylo to samo. ciekawostka jest to ze jak obaj zmienilismy plyty glowne z bx (ja abita a on aopena) na i815 film chodzi ok u mnie i u niego. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Gość
|
Cytat:
Nie tylko odinstauj divx 5 ale reinstaluj divx 4 . Ja tak zrobiłem i chodzi wszystko b. dobrze! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2002
![]() |
Ustaw POSTPROCESING SETINGS NA MIMUM!(właściwości kodeka). Kodek 5.00 po zainstalowaniu ustawia tą wartość prawie na maxa i jak masz wolnego kompa to sie sypie.
Bjack. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|