Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.01.2006, 03:42   #1
grzegor2
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.01.2006
grzegor2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
pomocy!!! problem z otworzeniem w allplayer plyty z filmem

Witam. Mam taki problem ze kupilem niedawno laptopa i mam w nim windows media player , ale w windowsie nie moge otworzyc napisow z plyty, wiec sciagnalem sobie allplayer v2.2. Jak wkladam plyte z filmem to wyskakuje mi okno ktory program chce wybrac zeby ogladnac film no i mam tam tego windowsa, i jeszcze jeden ale niema w nim allplayera , Zamykam i chce recznie otworzyc w allplayer dysk d ale niemoge bo jak klikam na d to zaznacza ale spowrotem powraca na c zebym cos wybral z wlasnych filmow. Czy moge dodac jakos tego allplayera do tego okna zebym w koncu mogl sobie ogladnac jakis film z napisami
grzegor2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.01.2006, 09:41   #2
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzegor2
Witam. Mam taki problem ze kupilem niedawno laptopa i mam w nim windows media player , ale w windowsie nie moge otworzyc napisow z plyty, wiec sciagnalem sobie allplayer v2.2. Jak wkladam plyte z filmem to wyskakuje mi okno ktory program chce wybrac zeby ogladnac film no i mam tam tego windowsa, i jeszcze jeden ale niema w nim allplayera , Zamykam i chce recznie otworzyc w allplayer dysk d ale niemoge bo jak klikam na d to zaznacza ale spowrotem powraca na c zebym cos wybral z wlasnych filmow. Czy moge dodac jakos tego allplayera do tego okna zebym w koncu mogl sobie ogladnac jakis film z napisami
Oczywiście, że można.
Otwórz właściwości pliku z filmem, następnie tam gdzie jest typ pliku zaznacz "Zmień" potem zaznacz z listy ten program którego chcesz używać do odtwarzania. Jeśli na liście nie ma tego programu co chcesz to otwierasz "Przeglądaj" i ręcznie znajdź go na którymś z dysków i zaznacz. Potem "OK", "Zastosuj" i "OK". Od tej chwili wszystkie filmy które są tego samego formatu co film który zaznaczyłeś powinny uruchamiać się tym samym programem.
ryba120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 09:51   #3
ryba120
Wyjadacz ;)

Jest też możliwość oglądania filmów za pomocą Windows Media Playera z napisami. Trzeba zainstalować zbiór kodeków o nazwie "ffdshow" potem w jego ustawieniach zaznaczyć "napisy" i to wszystko. Filmy które odtwarzał będziesz np. WMPlayerem będą miały napisy. Jest jeden warunek, aby nazwa filmu i napisów były w tym samym folderze i miały dokładnie taką samą nazwę.

Tu możesz pobrać ffdshow
Pozdrawiam
Stary 02.01.2006, 11:45   #4
**mondeo**
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a nie ma możliwości aby kliknąć na film i ppm wybrać opcję >otwórz za pomocą i wybrać allplayera
ewentualnie w allplayerze wybierasz ścieżkę do filmu i wskazujesz gdzie jest film ,na dysku czy w napędzie

Ostatnio zmieniany przez **mondeo** : 02.01.2006 o godz. 11:48
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 03:01   #5
grzegor2
Nowy na forum

i dalej nie otwiera napedu allplayer z tymi piepszonymi filmami , wogole rzaden inny player niechce otworzyc napedu, jedynie co otwiera naped z filmem to jest windows media i dell media experience i taka to jazda cos musi byc w ustawieniach ale co he he jakbyscie mogli napisac krok po kroku bo windowsa xp home mam w wersji angielskiej, dzieki pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w nowym roku
Stary 03.01.2006, 11:04   #6
**mondeo**
*Dziadziuś*

a zobacz Vplayera
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=47&t=24
go używam i jest wystarczający i wgraj tylko
te kodaki ffdshow i pozostałe jakie masz wywal
Stary 03.01.2006, 16:59   #7
grzegor2
Nowy na forum

vplayera tez probowalem i nic ,moze sa jakies ustawienia ktore mozna zmienic tak aby po wlozeniu plyty z filmem wybrac sobie program ktory chcemy aby obejzec film, bo jak narazie to powlozeniu plyty naped cdr moge otworzyc jedynie tymi orginalnymi playerami ktore mam od nowosci.ale gdzie to jest
Stary 03.01.2006, 18:34   #8
ryba120
Wyjadacz ;)

Ja proponuję abyś spróbował SubEdit Player i po zainstalowaniu zaznacz jako domyślny odtwarzacz filmów.

Strona Domowa SubEdit Player
Stary 03.01.2006, 19:57   #9
**mondeo**
*Dziadziuś*

Cytat:
bo jak narazie to powlozeniu plyty naped cdr moge otworzyc jedynie tymi orginalnymi playerami ktore mam od nowosci.ale gdzie to jest
a co to za film jakiś nagrywany przez ciebie??

otworz Vplaera i tam dzie zaznaczono na czerwono to kliknij na ten przycisk i wskaz gdzie znajduje się film,powinno pójść
Stary 03.01.2006, 23:57   #10
grzegor2
Nowy na forum

tak tez robilem klikalem na ten folder co jest na czerwono , pozniej zaznaczalem zeby otworzyl naped dvd cdr w ktorym znajdowala sie plyta i tez nic , niemoge otworzyc napedu <D> tak samo sie dzieje w allplayer jak i vplayer ale w windowsie moge wszystko jest ok , a windows to jest orginalny program ktory juz byl
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: