![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problem z AllPlayerem
Mam najnowszą wersję AllPlayera. Do czasu wszystko było dobrze. Teraz przez AllPlayera nie da się żadnego filmu włączyć. Jak tylko jakiś film zapuszczam, to użycie ramu skacze na 256MB (a tyle mam w sumie) i film się nie włancza. Muszę uruchamiać ponownie kompa, bo już nawet notatnika nie da się włączyć ;( Problemu tego nie ma jak włanczam mp3 przez Allplayera. Inne programy (subedit, vplayer) chodzą dobrze, tylko z AllPlayerem się tak dzieje.
P.S. Wcześniej wszystko było OK. Dopiero teraz tak się dzieje... ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2004
![]() |
Instalowales moze jakies nowe kodeki w tym czasie, albo zmieniales ustawienia?
Sproboj zmienic priorytet procesu, powinno to 'odciazyc' RAM, badz zainstaluj jakis program do optymalizacji RAM'u, lub po prostu sproboj przeinstalowac AllPlayer'a.
![]() |
#3 |
Ismail Delivered
Robiłem LibeUpdate wbudowane w Allplayera...
To pewnie się poinstalowały kodeki, tylko jak je usunąć?? W panelu sterowania > Dodaj, usuń programy nie ma ani jednego... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wywal calego allplayera i powinno byc ok (powinien wywalic takze kodeki), pozniej go zainstaluj ponownie.
P.S. ja tam, do dzisiaj uzywam bestplayera1.0 i dziala wszystko |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
AllPlayer w wersji 2.0 był niezawodny. Na laptopa wgrałem 2.1 tylko z uwagi na lektora, dzieci podrosły i napisy czytają już same --- więc wyrwałem chwasta 2.1 i wróciłem do 2.0.
Usuń AllPlayera i wszystkie kodeki, kodek-paki itp. Większość filmów to obecnie xvidy, czasem trafia się divx. Wgraj wersję 2.0, kodek divx, najnowszy xvid i powinno chodzić (jak u mnie). Uniwersalnym i w większości przypadków wystarczającym zestawem jest ffdshow, jeśli chcesz go wgrać zrób to przed wgraniem divxa i xvida. Taki zestaw zupełnie wystarcza, jeśli czegoś nie będziesz mógł odtworzyć sprawdź GSpot'em czym kodowany jest materiał.
![]() |
#6 |
Ismail Delivered
Allplayera już wywalałem, instalowałem jeszcze raz i nadal ten sam problem
![]() Przeżucam się na stałe na subedita, chyba, że i tam zacznie mi się coś pierniczyć.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Zobaczymy, napisz, moim zdaniem 2.0 to dobry soft...
![]() |
#8 | |
Ismail Delivered
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Przykro mi, nie pomogę. Wszelkie moje problemy z 2.0 i 2.1 spowodowane były właśnie kodekami i kodek-pakami. Pytasz jak usunąć kodeki ... Z tego co ja wyczytałem nie jest to takie łatwe (dla mnie nie było, chyba nigdy tego porządnie nie zrobiłem). Jeśli nie pomagała deinstalacja połączona z czyszczeniem rejestru i usuwaniem kodeków w menedżerze urządzeń - nie wahałem się robić formatu dysku (tym bardziej że dzieci instalowały czasem różne badziewie). Spójrz np. na głos stassioo tutaj albo gacusia tutaj (przejżyj tamten adres może coś jeszcze złowisz na ten temat).
Tak było do czasu gdy zastosowałem się do wyczytanych porad o ffdshow,xvid'ie, divx'ie i AC3. Od tego czasu nie mam problemów.
![]() |
#10 |
Ismail Delivered
To pozostaje format....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|