![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
Problem z kompresją w Canopus ProCoder 2
Proszę o pomoc. Nagrałem film kamerą. zmontowałem go w programie Pinnacle.Podstawiłem dwa utwory muzyczne - jeden na początku a drugi na końcu filmu . Muzyka jest w formacie WAV . Przed compresją - Canopusem Pro C.. wszystko ładnie Media Player odtwarzał. Po skompresowaniu Canopusem Pro
program zrobił mi pliki VOB 1 048544 KB i plik VOB 251 288 KB. prog. do odtwarzania Power DVD - Odtwarza cały pierwszy pliki VOB 1 048544 KB natomiast kiedy chce odtworzyć drugi plik VOB 251 288 KB nie ma obrazu tylko sam głos i muzyka z drugim utworem. Próbowałwm nagrać film na płytę ale nagrało tylko cały pliki VOB 1 048544 KB a dalszej części nie. Może ktoś z was miał takie kłopoty to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.07.2004
![]() |
Cześć...!!!
Może w canopusie wybrałeś, że ma Ci zapisywać osobno Video i osobno Audio. Ja też koduję w Canopusie materiał z kamery ale jako "target" ustawiam MPEG2 program stream (np. Video CBR 8952, Audio 48khz-384kbs = 1h materiału na płytę DVD) i dopiero takiego MPEG-a programem do autoringu daję na płytę. Jak możesz to podaj więcej danych jak ustawiasz Canopusa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Ja ustawiłem Canopusa Viz.
- Load- wpisałem film. dalej - Next - dalej zaznaczyłem kropkę przy -Select generic target -,dalej Next- zaznaczyłem MPEG - dalej - Next ,potem podałem miejsce na plik- dalej -Next, Advanced Output Setting - Config: Frame Rate(fps)-25000( PAL) Stream Format-DVD(VOB files) Video Standard- PAL 720x576 Bitrate type-- VBR (Variable Bitrate) Mini Bitrate (kbps)- 3000 Audio Stream Type - MPEG Audio Layer 2 Audio Bitrate(kbs) - 192Kbps - Close- dalej - Convert. Film ma 25 min. Więcej nic nie ustawiałem. Efekt po converttowaniu wyszedł taki jak napisałem wyżej. Pozdrawiam was wszystkich i proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.07.2004
![]() |
Hej...
A czym robiłeś DVD Authoring? Jeśli pliki wynikowe to VOB-y to nie wystarczy nagranie ich w nero na płytę ale trzeba użyć jakiegoś programu do autoringu. Ja używam TMPGENC DVD AUTHOR ver. 1.6. Aby sprawdzić "voby" wczytaj je GSPOT-em i zobacz czy mają Video i Audio. Aby bezpośrednio odtworzyć VOB-y najlepiej używać Media Player Classic. Pozdr... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Traper2000. Napisz jak dokładnie ustawiasz Canopusa od początku do końca aż do zrobienia płyty dvd .Oczywiście jeżeli możesz i w miarę dokładnie GG(564818).POZDRAWIAM.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Dzięki Traper2000 zmieniłem ustawienia e ProCoder2 i poszło. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |