![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() |
![]()
Witam, próbuje połączyć dwa pliki avi programem Nandub i niestety wyskakuje mi error "Cannot append segment: The audio streams have different data formats" - sprawdziłem ścieżki audio i w 1.avi jest : Avg. Bitrate: 111 Kbps
a w 2.avi jest : Avg. Bitrate: 112 Kbps reszta jest identyczna. Jak moge zmienić ten Bitrate aby połączyć bez problemu oba pliki ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vdub
jak nie polaczy plikow z tego powodu co nandub to zapisujesz wav i avi oddzielnie z kazdego pliku aviki laczysz w vdubie wavy w dowolnym programie do dziwkeu - chocby w nerowave... czy co tam uzywasz w vdubie laczysz calosc spowrotem sprawdzasz czy przypadkiem nie doszlo do przesuniecia (lepiej nie probuj zmieniac probkowania itd) masz gotowe |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() |
Problem z połaczeniem
witam jestem tu nowy i szukam pomocy , uzywam programu VirtualDub do łaczenia filmów Avi , fajny programk .wszystko było fajne do pewnego momentu zassałem fajny filmik ale jest on 2 częsciach prubowałem go połaczyć ale się nie da , bo wyskakuje mi taki błąd CYTUJE VirtualDub has detected an improper VBR audio encoding in the source AVI file and will rewrite the audio header with standard CBR values during processing for better compatibility. This may introduce up to 19519 ms of skew from the video stream. If this is unacceptable,decompress the *entire* audio stream to an uncompressed WAV file and recompressant with a constant bitrate encoder.(bitrate: 125.3=24.9 kbps)
prubowałem tez skleic obie czesci filmu programem Avi rewolution - tez się nie da .... sprawdzałem programem jak jest zakodowany film : i tak 1 częsc filmu ma takie parametry Video ---------- Audio codek-xvid ---------- codek-Mpeg layer 3 four cc: xvid ---------- identifier 85 Bitrate - 1183 kbit/s ------------ Bitrate - 128 width 576 --------- channels 2 stereo Height 432 --------- Samplerate 48000 HZ FPS 29,97 ------ Round Bitrate - zaznaczona fajeczka dróga część filmu ma takie parametry Video ----------- Audio codek-xvid ----------- codek-Mpeg layer 3 four cc: xvid ---------- identifier 85 Bitrate - 1209 kbit/s ---------- Bitrate - 128 width 576 --------- channels 2 stereo Height 432 --------- Samplerate 48000 HZ FPS 29,97 ----- Round Bitrate - zaznaczona fajeczka sory ze tak dokładnie to opisałem ale naprawde niewiem co zrobic , bardzo prosze o pomoc i dokładny opis co mam zrobić krok po kroku . a to ze tak opisałem , poprostu wszystko przepisałem krok po kroku co się dzieje. jeszcze raz proszę o pomoc Gargamel |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj połączyć Nandubem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
witam dzięki za podpowiedz własnie wyprubowałem ten program wzucam jedna połowe filmu (nie widac obrazu) jak prubuje wżucić drógą cześć filmu pokazuje się taki napis cannot append segment:The audio streams hare different data formats
buuuuuuuuuuu pomocy |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
witam ponownie próbowałem wszystkich programów w sieci do połaczenia dwóch plików avi i zaden mi nie odpowiadał pod zwglendem jednego pliku, poniewaz wysępował błąd przy dodawaniu drógiej połowy filmu ( opisanego błędu w poprzednim poście). próbowałem Naddubem i ten sam problem , ale szukając po sieci znalazłem taki program " All Video Converter,Splitter & Joiner " z opisu wygląda ze sobie poradzi z połączeniem . ale problem tkwi jak go ustawic próbowałem różnych sztuczek z Avi i albo sam film zamieniał się w bardzo duzy plik nawet 21GB przeciesz to szok
![]() pytanie za 100 punktów czy ktoś wie jak go ustawic zeby połączyć dwa pliki ? Ostatnio zmieniany przez Gargamel : 14.01.2006 o godz. 17:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|