![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2003
![]() |
Skakanie obrazu podczas oglądania filmu
Witam
Mam taki problem sciagnąłem film z internetu i ja go zaczynam oglądać obraz w filmie strasznie skacze (drga) przez cały film. Pomóżcie mi co z tym zrobić, czy jakimś programem da się to naprawić czy film nadaje się jedynie do skasowania. Za wszelką pomoc z góry wielkie dzięki. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Najprawdopodobniej ten film jest zrobiony Xvid'em, a więc powinieneś zainstalować sobie jego najnowszą wersję
|
|
|
#3 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Trochę mi się przykro zrobiło ,że mi Yoda zarzuca pisanie bzdur. No cóż, bywa... Niestety na forum na którym przeczytałem taką receptę na pozbycie się problemu skakania filmu 'Dreamcatcher' część postów chyba zniknęła i nie mogę podać linkusia do interesującego tematu (server Led.ursynow.org). Nie mniej jednak problem istniał -->> dowodem może być TO + szukaj tylko w alt.divx.pl + temat szukania 'dreamcatcher + problem'. Choć może troszę na wyrost radziłem instalkę nowego XviDa bo sam tego filmu nie mam i nie mogłem sprawdzić czy to pomoże... MEA CULPA !
|
|
|
#5 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
poprostu krew mnie zalewa jeśli ktoś do odtwarzania filmów proponuje kodek Xvid. A jeśli film był robiony czymś innym? to co wtedy? i tak nie ruszy. Ale nie o to chodzi, prawda jest taka, że Xvid słuzy tylko i wyłącznie do kodowania-tworzenia-robienia filmów do tego został stworzony, w tym jest dobry i momentami bije całą konkurencje na głowę. Nie należy go używać do odtwarzania, nawet jeśli to potrafi (raz mu się uda, a drugi raz nie). Chcecie odtwarzać filmy robione Xvidem - nie ma problemu zainstalujcie ffdshow i nic więcej, to wystarczy za wszystkie dekodery.
|
|
![]() |
|
|