Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.10.2004, 09:48   #1
rafi_pl
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.07.2002
rafi_pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przechwytywanie obrazu-jaka karta tv najlepsza?

witam. mam taki problem. chce sobie zakupic karte telewizyjna przeznaczona do przechwytywania obrazu (z TV, VHS) jaka karta bedzie sie do tego najlepiej nadawala i ktora bedzie to robila w najlepszej jakosci? no i czy moj sprzet wystarczy: geforce2mx64, duron1,6@1,7, abit kt7a, 256mb sdram, barracuda 40gb 7200... na allegro moja uwage przykula karta KWorld LTV883: http://allegro.pl/show_item.php?item=32065988 czy to bylby dobry wybor prosze o pomoc
rafi_pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.10.2004, 23:23   #2
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Proponuje Winfast 2000 XP expert edition 8 )
adixo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2004, 17:31   #3
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam takie pytanie. Musze zgrac z wideo jedna kasete na dysk przez tuner. Jakosc ma byc jak najlepsza obrazu. I mam takie pytanie jakiego kodeka uzyc aby dzwiek i obraz byl dobrze zgrane. Procka mam Bartona 3200+ Plik wynikowy moze miec nawet 100gb. Zalezy mi jednak na plynnosci i jakosci. Obrobke sobie pozniej zrobie
Szczota jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2004, 18:18   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
vhs (bo domyslam sie ze taka kaseta bedzie zrodlem) ma tak niskie parametry, ze nie ma praktycznie znaczenia jak bedziesz kodowal
proponuje albo do mpeg2 albo do xvida+mp3(lub ogg jesli wolisz), zaleznie czy potem to wyladuje na plytcie dvd czy jako avi
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2004, 21:41   #5
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
vhs (bo domyslam sie ze taka kaseta bedzie zrodlem) ma tak niskie parametry, ze nie ma praktycznie znaczenia jak bedziesz kodowal
proponuje albo do mpeg2 albo do xvida+mp3(lub ogg jesli wolisz), zaleznie czy potem to wyladuje na plytcie dvd czy jako avi
Tylko czy Xvid mi nadarzy z kompresja. Mpeg2 jak sie nazywa w virtual dub
Szczota jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2004, 22:18   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
facet - mi thunderbird 1200 nadaza z zapasem mocy wiec jesli tobie bartek nie nadazy to masz nasrane w systemie
vdub nie obsluguje mpeg2 niestety - ja do tego uzywam softu avera, ale sa tez inne mozliwosci
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2004, 12:47   #7
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to co się będzie nadawało to tylko MATROX... reszta to amatorszczyzna chyba, że nie zalezy Ci na profesjonalnych efektach pracy.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: