![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Witam.
Jeśli chodzi o zgrywanie materiału z kamery analogowej to faktycznie poleciłbym jak wymienił to kolega ikar39 program Ulead Media Studio 6.5 lub 7 Pro. Ja osobiście zrzucałem z kamery analogowej przez kartę televizyjną sygnałem S-VHS w roździelczości vcd 352x288 czyste AVI . Co prawda takie pliki dużo zajmują ale jest to w miarę najlepsza jakość. Można także użyć drogich kart graficznych w standardzie VIVO lub bardzo drogich kart video które w locie zamieniają sygnał analogowy do postaci pełnego formatu cyfrowego DV 720x576. cena takiej karty to około 1000zł. Ale zostańmy przy tanich rozwiązaniach. A więc plik nie skompresowany AVI możemy najpierw zmontować w programie lub eksportować do np. ProCodera i kodować do wybranego formatu np.vcd . ProCoder daje moim zdaniem chyba najlepszą jakość. Krótko mówiąc temat ten jest jak rzeka. W przyszłości radziłbym zainwestować jednak w kamerę cyfrową , wszystkie takie problemy by zniknęły. Pozdrawim. |
![]() |
![]() |
|
|