![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Xbox alternatywą playera DVD/Divx ?
Witam !
Własnie przed chwilą przeczytałem w Chipie artykuł "pochwalny" na temat konsoli Xbox. Jak się okazuje po modyfikacji Biosu i wgraniu oprogramownia, można ją wykorzystać jako stacjonarny player DIVX. Działa ponoć lepiej od dostępnych na rynków nromalnych stacjonarnych playerów typu Kiss,Elta,Bellwood. Wadą jest może cena i konieczność przeróbek (aczkolwiek nabyć można już przerobione konsole). No i podobno napęd w konsoli nie jest najlepszy (ponoć Samsung jest spoko), zaś oprogramowanie ma jakieś kłopoty z menu DVD Video. Czy ktoś z Was używa Xboxa jako playera Divx ? Może się podzielić jakimiś wrażeniami ? Jabba |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
forum.divx.pl tam o tym duzo bylo
![]() ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
A ja mam xa od 8 miesiecy i bardzo jestem zadowolony
Jesli chodzi o napedy montowane w tej konsoli to sa trzech producentow: Thomson, Philips, Samsung. Na ta chwile mozna dostac xy z samsungiem (uwazanym za najlepszy) i philipsem uwazanym za sredni jednak nowe philipsy nie odstepuja samsungowi na krok w w niektorych momentach sa niejednokrotnie lepsze (czytaja + i -). jesli chodzi o divxy nie spotkalem jeszcze odtwarzacza stacjonarnego ktory ma tyle mozliwosci co xbox (chodzi mi glownie o zmiane parametrow wyswietlanego obrazu tak jak mozna to ustawiac w samych kodekach na kompie) sam zaczalem bawic sie w przerabianie xow sprzedalem ich bodajze 10 sztuk znajomym i wszyscy sa zadowoleni z mozliwosci jakie ta konsola prezentuje Przerobek tej konsoli jest masa (mowimy o chipowych) i godna polecenia i zarazem jedna z tanszych jest aladdin +, mialem w rekach konsole przerabiane bezchipowo i powiem jedno lepiej zaiwestowac w modchipa, ze wzgledu na pozniejszy bezproblemowy upgrade biosu konsoli Jak dla mnie jest to najlepsza alternatywa na rynku odtwarzaczy (dvd, divx, mpg, i co tam jeszcze nie wymyslili, no i naprawde dobre gry) za cene ok 950 PLN. Bardzo wazny jest fakt bezproblemowej wymiany dysku twardego na wiekszy i praktycznie zerowa awaryjnosc sprzetu. Prosze zadac wiecej szczegolowych pytan, postaram sie w miare mozliwosci wyczerpujaco odpowiedziec |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|