![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Jak połączyć m2v i ac3 w mpg2?
Czy znacie jakis program, ktory robi to w bezproblemowy sposob (oprocz bbmpeg'a)?
Umiem to robic ale okrezną drogą i przy dodatkowych niepotrzebnych konwersjach, ktore pozytywnie na jakosc nie wplywają (materiałem wejsciowym są voby, ktore przerabiam vobedit-em do m2v i ac3 następnie DVD2AVI do *.avi i tu mam kilka wariantow kodowania do mpg-a). Cała ta konwersja jest mi potrzebna, gdyz w Workshopie łącze starsze familijne filmy w formacie dvd + nowe kilkupoziomowe menu a ten potrzebuje mpg (lub ewentualnie avi). Podobny post na forum divx.pl czytałem ale nie ma tak konkretnej odpowiedzi. pozdrawiam, budasty
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Najrozsądniej będzie cały authoring zrobić w DVDMaestro (ten prostszy) lub Scenarist'e (ten trudniejszy). Ja bym proponował ten pierwszy. Cały authoring będziesz robił wtedy na poziomie m2v i ac3. Samo menu możesz stworzyć w DVD Menu Studio (potrafi eksportować w formacie zjadliwym dla DVDMaestro). Wbrew pozorom to będzie najprostsza i najszybsza droga (bez utraty jakości i wszystkich tych kombinacji).
|
|
![]() |
|
|