Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.02.2004, 15:58   #1
budasty
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.02.2003
budasty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak połączyć m2v i ac3 w mpg2?

Czy znacie jakis program, ktory robi to w bezproblemowy sposob (oprocz bbmpeg'a)?

Umiem to robic ale okrezną drogą i przy dodatkowych niepotrzebnych konwersjach, ktore pozytywnie na jakosc nie wplywają (materiałem wejsciowym są voby, ktore przerabiam vobedit-em do m2v i ac3 następnie DVD2AVI do *.avi i tu mam kilka wariantow kodowania do mpg-a). Cała ta konwersja jest mi potrzebna, gdyz w Workshopie łącze starsze familijne filmy w formacie dvd + nowe kilkupoziomowe menu a ten potrzebuje mpg (lub ewentualnie avi).

Podobny post na forum divx.pl czytałem ale nie ma tak konkretnej odpowiedzi.

pozdrawiam, budasty

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.02.2004, 22:44   #2
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najrozsądniej będzie cały authoring zrobić w DVDMaestro (ten prostszy) lub Scenarist'e (ten trudniejszy). Ja bym proponował ten pierwszy. Cały authoring będziesz robił wtedy na poziomie m2v i ac3. Samo menu możesz stworzyć w DVD Menu Studio (potrafi eksportować w formacie zjadliwym dla DVDMaestro). Wbrew pozorom to będzie najprostsza i najszybsza droga (bez utraty jakości i wszystkich tych kombinacji).
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: