![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.09.2003
![]() |
TMPGEnc MPEG Editor i drastyczna zmiana objętości pliku
Witam wszystkich
![]() Mam pytanie dotyczące obrabiania materiału zgranego z karty DVB. Czytałem cały artykuł zamieszczony pod adresem http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvb2dvd/ Zgrywalem material bezposrednio do pliku mpg2. Przykladowo zgrany material zajmuje 537 012 895 bajtów. Wczytuje go do TMPGEnc MPEG Editor, nic nie wycinam, nic nie dodaje, nie manipuluję z klatkami kluczowymi, tylko po prostu zapisuje go z powrotem na dysku pod inną nazwą. Uzyskany plik ma 465 948 676 bajtów. Nie wymuszałem reenkodowania, stosowałem ustawienia zalecane w artykule (czyli rekompresja tylko w momencie wstawiania klatek kluczowych). No i teraz następuje moje pytanie: Co spowodowało taki drastyczny spadek zajętego miejsca? Czy ze strumienia zostały wycięte jakieś zbędne informacje? Czy też może zostały zapisane w jakiś bardziej uporządkowany sposób? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.09.2003
![]() |
Przepraszam, że piszę pod samym sobą, ale nigdzie nie widzę opcji "edytuj post".
Chciałem tylko dopisać, że opisane zjawistko występuje tylko w programach nadawanych przez polsat np. Polsat2. Przy nagraniach z kanałów innego operatora różnicy w objętości praktycznie nie ma. P.S. Heh... a jednak jest funkcja "Edycja", tyle, że pojawia się ona dopiero na kolejnych postach. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|