![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
mov => mpeg-2 (duzy) => mpeg-2 (mniejszy)
pliku *.mov o wielkosci 12 MB przekonwertowalem na mpeg-2 (wielkość 285 MB). jak zmniejszyc objetosc pliku bez duzej utraty na jakosci?
sa tam schematy nieduzych elelmentow (na kompie sa widoczne bardzo dobrze ale nie wiem co bedzie na tv bo przeciez to nie ta sama rozdzialka) konkretnie jest to film instruktazowy w formacie *.mov i moge go ogladac (bo nie mam dlugiego dostepu do kompa) tylko na TV z odtwarzacza dvd a z tego co wiem zaden nie odtwarza formatu quick time'a. chyba ze jest jakis prostszy sposob; jestem otwarty na propozycje |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale o co chodzi? jak mov przerobi si***281; na mpeg-2 to chyba wejdzie na ka***380;d***261; p***322;yt***281;?...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Spr***243;bu przekonwertowa***263; mov za pomoc***261;...:
QuickTime 7 ...http://www.divx-digest.com/articles/...pro_page1.html VirtualDub ...http://www.divx-digest.com/articles/mov2avi.html
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
do ed huntera:
tak masz racje tylko chcialbym upchnac na plyte dvd po kilkanascie filmikow, nie sa one dlugie od 5 min do 15 min kazdy, a kazdy filmik to inny rodzaj informacji i w miare mozliwosci technicznych chcialbym to uporzadkowac, stad moje pytanie o kompresje samego mpeg-2. do macieja: dziekuja za linki z obydwu juz korzystalem, wlasnie na poczatku probowalem konwertowac z mov to avi ale jednak mov to mpeg jest lepsza jakosc (sprawdzalem na TV) pliku wyjsciowego (tylko ta objetosc!) a propos virtual duba MPeg-2 1.6.15 przy probie otwarcia pliku mov pojawia sie jednoznaczny komunikat cannot detect file type; na liscie obslugiwanych plikow ma tylko *.mpv a nie *.mov, chyba ze robie cos nie tak a QT v.7 po eksporcie do avi wykonywal niby 100% a w efekcie byla to jedna sekunda za kazdym razem z roznych plikow i co gorsza nie wskazanego pliku tylko ekranu startowego QT playera (to z reklamami). uff to chyba wszystko co chcialem wyluszczyc, ewentualnie prosze o pytania jesli pogmatwalem temat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Obud***378; si***281; i przyjrzyj si***281; pierwszej linijce cytowanego przez siebie fragmentu.
![]() ![]() Albo nie pij tego ***347;wi***324;stwa, bo ca***322;kiem wzrok stracisz. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|