![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2006
![]() |
VirtualDub Audio MP3 problem
Witam!
To mój pierwszy post tu i od razu z grubej rury... Problem, jaki mam wygląda następująco: Mam dwa AVI (bardzo do siebie podobne) - część informacji z GSpot: Plik 1: Kodek (audio) : 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3, VBR Sample Rate (Hz) : 48000 Bitrate (audio) : 131 kb/s Kanały : 2 Plik 2: Kodek (audio) : 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3, VBR Sample Rate (Hz) : 48000 Bitrate (audio) : 128 kb/s Kanały : 2 Gdy otwieram plik 1 w VD, i usiłuję go podejrzeć (lub zapisać po obrobieniu), to wszystko jest OK. Natomiast z drugim plikiem są pewne problemy. Jeśli chcę wykonać na nim podobne operacje, to dostaję komunikat, że: "Error initializing audio stream decompression: No installed audio codec could be found to decompress the compressed source audio. Check to make sure you have the required codec." Tyle komunikatu. A ja kodeki posiadam. Ba! Nawet trzy: LAME ACM MP3 Codec v0.9.0 - 3.9.6 (stable) - priorytet 3 Fraunhoffer IIS MPEG Layer-3 Codec (Proffesional) v3.3.2 - priorytet 4 Fraunhoffer IIS MPEG Layer-3 Codec (decode only) - priorytet 5 Dlaczego tak się dzieje? I jak to "wyleczyć"? Z góry dziękuję. EDIT: Zapomniałem dodać, że VD w 'File Information' nie rozpoznaje poprawnie kodeka audio - wyświetla info 'Unknown (tag 0055)' pozdrawiaMM Ostatnio zmieniany przez Marcin Miga : 26.04.2006 o godz. 13:04 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|