![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.08.2003
![]() |
![]()
Witam.
Dzis zakupiłem sobie nagrywrke DVD-RW i mam pewien problem. Otóż jak chce wypalić pliki (ISO) na płyte DVD to problem mam z jej odczytem w czytniku DVD, natomiast w narywarce je czyta bez problemu... Pewnie sam bym wpadł o co chodzi ale szkoda mi marnować kolejnych płyt więc prosze o pomoc!. Dzięki z góry i Pozdro.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
plyty rw maja mniejszy wspolczynnik odbicia swiatla (mniejsza jest roznica miedzy obszarem naswietlonym laserem a nie naswietlonym - tak obrazowo, bo tez mniejsza moc lasera jest wykozystana zeby zmiany byly odwracalne) wiec to normalne
zreszta - tez tak mam, zarowno w komputerowym (temu to jeszcze rw puki nowka byla i zminilem booktype zdazylo sie odczytac, ale po 5 sesjach ma juz kupa) jak i stacjonarnym czytniku (mimo ze w specyfikacji ma odczyt rw) nie ma sie czym martwic - zeczy do czytnika pal na r, rw tylko do magazynowania czasowego edit: zawsze ozesz sprobowac wgrac nowy biosik do czytnika jesli to mozliwe lub nagrywac na +rw ze zmian booktype, ale moze to nie przyniesc zadnych rezultatow |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Zapomniałem dodać że chodzi mi o zwykłą płyte DVD-R i odtwarzanie nie działa w czytniku komputerowym.
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
napisz jaka plyta i jaki czytnik
jesli stary to moze tak byc sprobuj lepszych plyt, plyt minus (starsze czytniki moga przyjmowac tylko takie bo - byl pierwszy), plyt plus ze zmienionym bitsettingiem (widziane sa wtedy jako tloczone) nagrywaj zgodnie z indexem plyty (4x dla 4x, 8x dla szybszych) na pozadnych plytach (verbatim, platinium...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Już wszysstko wiem. rzeczywiście czyta tylko z minusem. Pozdrawiam.
Czytnik: LG ze 2 lata ma. Dzięki i Pozro
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
CZy sprwdzałeś na tym DVD inne nagrywane płyty?Pozycz lub nagraj u kogoś innego DVD-R i odpal - moze Twój odtwarzacz wcale nie bedzie czytał DVD-R - takie tez się zdarzają - mowa oczywiście o starszych sprzętach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|