![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
VirtualDubMod - problemy...
Witam!
Potrzebuję przekonwertować film z mpeg1 do divixa. Wybrałem do tego celu VirtualDubModa (za Waszymi poradami), ale coś jest nie tak. Nie znam dobrze tego probramu, to jest moje pierwsze podejście do niego. Film mpeg1 ma ok 1.2 Gb, a po konwersji (próbowałem używać kilku kodeków divixa) film osiąga prawie 2 Gb! Coś pewno źle ustawiam... Czy ktoś mógłby mi podać prawidłową konfigurację do wykonania takiej konwersji? Z góry dziękuję!! Paweł P.S. a tak przy okazji, czy istnieje jakieś sensowne spolszczenie do VirtualDubModa? Może znacie jakieś linki... Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Prawda jest taka, że mpeg-1 ma taką właściwość że trudno się go kompresuje do mpeg-4,
ale w twoim przypadku to chyba musiałeś ustawić zbyt wysoki bitrate video, a może zmieniałeś rozdzielczość?
![]() |
#3 |
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Re: VirtualDubMod - problemy...
oczywiscie nie zapomniales ustawic kompresji audio? np. mp3
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Bingo!
Tylko nie wiem, gdzie to ustawić... Poradź... Pozdrawiam! Paweł |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
cze
nie weim jak jest w virtualdub mod ale poszukaj zakładki audia zaznacz full processing mode, a potem compression. wybierz jaki chcesz format dzwięku, jak nie bedziesz widzial wszystkich biterate zaznacz show all frmat tak jest w virtualu 1.5.0 gdzies kiedys mialem moda ale nie pamietam gdzie mam, mysle ze opcje nie duzo roznia sie od mojego opisu. Powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|