![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2003
![]() |
mp3/WAV na AC3 5.1
Wie ktoś może jak to przekonwertować.
Zależy mi właśnie na tym żeby było to AC3 5.1 Bardzo ładne efekty daje odtwarzanie mp3 na filtrze Matrix-Mixer który robi to na zywo podczas odtwarzania i mam wtedy dzwiek 5.1 Probowalem Graphedit ale wyszedl mi bardzo brzydki dzwiek. A docelowo chcialbym robic tak sciezki audio do filmow DVD ktore pierwotnie byly tylko stereo. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Zajrzyj do artykułu CobraVerde Przerabianie divx/xvid na DVD- i opisu programów AC3Machine i BeSweet.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Tak czytałem dokładnie tego posta i znam te programy ale one mimo wszystko generują tylko AC3 2.0 (jeżeli źródło było 2-kanałowe)
A chodzi mi właśnie o uzyskanie efektu takiego jak przy filtrze Matrix-Mixer podczas odtwarzania "na żywo" czyli pełne 5+1 kanałów. pozdrawiam i dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
ze stereo chcesz zrobić 5.1
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Tak chcę zrobić ze stereo pięć kanałów. Wiem że to jest prowizorka ale nie wiem czy słyszałeś w akcji filtr Matrix-mixer który puszcza wszystko na 5 kanałów + SW nawet jeżeli jest źródło 2 kanałowe. Nie wiem ale u mnie się to sprawdza i wrażenia odsłuchowe mam znacznie przyjemniejsze. Rozumiem że to jest oszukaństwo ale co w dzisiejszym świecie komputerowym nim nie jest
![]() Naprawdę bardzo by mi zależało na uzyskaniu przynajmniej podobnego efektu i możliwości go zarejestrowania na HDD bo efekt ten mogę uzyskać tylko "live". Jak wspominałem próbowałem użyć Graphedita ale efekt był tragiczny. Acha ... na doom9.org nie znalazłem tego o co mi chodzi (szukałem tam już wcześniej) Poza tym Cool Edit operuje chyba na Wav'ach i nie wiem czy efekt głębi dźwięku będzie taki jak przy Matrix-mixer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za linka, nie wiem jak mogłem go przeoczyć
Będę się dalej bawić pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Doszedłem już do tego jak to zrobić.
Nie używałem sposobu podanego przez Cobrę bo był dla mnie zbyt trudny ![]() Zrobiłem to jednak Grapheditem Zaraz za Matrix Mixerem dodałem filtr Wav destination i file writer. Uzyskałem bardzo ładnego 6 - kanałowego Wav'a tylko z poprzestawianymi kanałami. Użyłem więc potem Soft Encode do którego załadowałem Wav'a, odpowiednio (mam nadzieję) poprzestawiałem kanały i zakodowałem do AC3 - dla mnie efekt końcowy był więcej niż zadowalający. Dzięki za pomoc i pozdrawiam wszystkich |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|