![]() |
Widze, że podpadłem. To nie jest mój pierwszy komp. Pierwszym był AMD K6-2 333Mhz. A jakoś nie narzekam na win98se. Chodzi mi juz ponad 9 miesięcy.
To na takim sprzecie wolalbym już postawić win2k. Ogolnie ja mam niechęć do xp, więc jesli kogoś z was obraziłem to wybaczcie. Ja poprostu dostaje drgawek jak mam pacowac na me lub xp. |
A w temacie DivX instalowałem systemy (win98se) ludziom na celku 400MHz
(potem tylko FFdshow i AC3Filter) i wszystko działa dobrze. Oczywiście trzeba sprawdzić co jest w autostarcie (msconfig) bo czasami jest tego tyle że system od razu się muli (im mniej tym lepiej a najlepiej wcale). Musi być w miarę ***8220;czysty***8221; system bez rozdymanego rejestru i programów działających w tle. W ostateczności zobacz http://www.cinemix.prv.pl/ |
Ja tam odpalam Divx na 200MHz palmtopie i chodzi ;)
|
Cytat:
|
Większość playerków to nakładki na silnik WMP. Dlatego mogą tylko dodawać obciążenie procka i błędy (oprócz oczywiście dodatkowych funkcji).
Dlatego najmniej obciąża procka divxplayer (ale nie wyświetla napisów). Kolejne najwydajniejsze rozwiązanie (już z napisami) to WMP 6.4 + divxg400 (a WMP 6.4 jest do zainstalowania osobno dla starych wind, a od 98, w tym również w xp, w katalogu WMP pliczek mplayer2.exe) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:41. |