![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
Przerabiam film z avi na vcd za pomocą TMPGEnc wszystko było jak najbardziej w pożądku, film jest ok.Ale gdy załadowałem kolejny film do virtualduba 1.4.10, VD wypluł mi jakąś informacje na temat audio(coś tam pozmieniał).Sukałem na forum piszecie żeby wyciągnąć WAV-a za pomocą Nanduba(komunikat taki jak w Vd już nie wyskoczył) i tak zrobiłem ale nie pomogłą dźwięk nadal idzie za wolno,próbowałem tez VD1.4.8 dalej tosamo .Pomużcie bo już nie daje sobie rady :
!!! Dziękuje za pomoc. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Wiecej szczegółów, co to znaczy 'dźwięk idzie za wolno'?
Jaki jest fps avi? Jaki ładujesz profil Tmpg? (PAL?)
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Audio jest opóźnione w stosunku do video o kilka sekund.FPS avi to 23.976 fps.Do TMPGEnc ładuje profil PAL.Próbowałem poprawić coś kożystająć z artykułu Mike "przesunięcie obrazu i dźwięku" z Divx.pl, ale coś niebarzdo to wychodzi.
Jeśli znasz jakis inny sposób to będe wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
masz do wyboru: - załadować profil NTSC albo - robić w Pal, ale audio bedziesz musiał zmienić fps na PAL (polecam BeSweet), aha i najlepiej wyciągaj audio VirtualDubModem (Stream/Stream list/Demux) później od razu zmień go na mp2 (BeSweet) i wogóle nie ładuj do tmpg, dopiero jak program zrobi ci mpeg1 połącz to z audio mp2 (TMPG - MPEG Tools/Multiplex).
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
dziękuje za pomoc,i już próbuje.Napisze czy sie udało.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.12.2002
![]() |
Najprawdopodobnie chodzi tu o film z dźwiękiem vbr.Ja uzywam do takich filmów programiku "decompress avi" i po kilku minutach mam film z dźwiękiem PCM.A wtedy tylko pozostaje wrzucić napisy i go to TMPG.
|
|
|
|
![]() |
|
|