![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Opcje w AC3Machine
Będę wdzięczny jeżeli ktoś by mógł mi opisać funkcje programu AC3Machine. Dokładnie chodzi mi o:
1. LFE to LR Channels 2. LFE to LFE Output 3. Center Downmix Level 4. Sorround Downmix level I co by się stało gdybym np. wpisał jakąś liczbę w daną rubrykę powyżej. Oraz: 5. Dynamic Compression - co by się stało wybierając inną opcję niż "normal" Pomoze mi i na pewno innym w lepszym poznaniu możliwości tego programu. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Downmix to zmiejszanie liczby kanałów np. z 5.1 robisz 2.0 albo 2.1, przy konwersji AC3->AC3/WAV/MP3. robi się to jak np. na płycie możesz zapisać tylko dźwięk stereo np. w VCD/SVCD. w DVD nie ma potrzeby tego robić, bo ten format w pełni obsługuje dźwięk wielokanałowy.
Dynamic Compression to kompresja dynamiki czyli zmiejszanie jej poziomu. jak masz kiepskie/małe głośniki to można to zrobić, żeby nie "charczały" w scenach z dużym natężeniem efektów dźwiękowych.
![]() |
|
|