![]() |
Witam
Zgrałem materiał filmowy z kamery na format mpeg 2 w rozdzielczosci 768x576. podczas oglądania okazało się, iż część taśmy chyba była uszkodzona i obraz nie został na niej zarejestrowany. W związku z powyższym chciałbym się dowiedzieć jakim programem mógłbym wyciąć te fragmenty filmu zostawiając resztę. nadmieniam, iż plik ma długość ok 2 GB wieć adobe premiere raczej nie wchodzi w grę bo za długo bym czekał. Próbwałem także programem Virtual Dub mod i oczywiście odczytał plik ale podczas peróby zapisania nie znalazłem nigdzie możliwości zapisania w takim samym formacie /a nie chcę przerabiać go na avi/ Czy jest jeszcze jakiś program, którym bym mógł tego dokonąć Dziekuję za odpowiedzi Sylwusik2 |
Witam
Program TMPGEnc - narzędzie MPEG Tools służy między innymi do cięcia i łączenia filmów w formacie mpeg. Potnij swój film na części (jedną z tych części niech będzie niechciany fragment filmu), następnie połącz części w jeden plik, ale pomiń przy łączeniu zbędne fragmenty. Pełną wersję programu (ograniczoną czasowo) znajdziesz na stronie : www.pegasys-inc.com starmen4 |
Programem power producer 2 Cyberlinka dodawanym do nagrywarek btc można zgrać film na dysk w odpowiednim formacie, pociąć, podzielić stworzyć menu ze zdjęciami i muzyką i nagrać na płytę. Mozna zrobić dvd, minidvd, svcd ivcd. Na początku wybierasz w jakim formacie ma być płyta i nie musisz sie martwić o parametry zgrywanego filmu.
|
Cytat:
Nulek |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:09. |