![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2009
![]() |
Zgrywanie filmu z kamery[kaseta]
Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale , ale nie mogłem znaleźć, pasującego do zawarcia mojego problemu , ten według mnie był najbardziej stosowny.
Tak , więc do rzeczy.. Mam kamerkę sony DCR-HC24[na kasety] . Zgrywałem wczoraj 5 min z kasety , w formacie pal , programem pinnacle studio i nie jest zbyt dobra jakość . Myślałem , że to wina kasety , włożyłem nową , nagrałem 2 minuty , po czym zgrałem na kompa i nadal jest to samo.. obraz był za jasny , przyciemniłem , ustawiłem najlepsze parametry jakie się da[więcej opcji nie ma] i nadal to samo.. i teraz mam pytanie . Może nie powinienem zgrywać poprzez kartę fire-wire , lecz jakoś podłączyć się pod karte graficzną? Bo kiedyś zakupiłem ową karte i cały czas przez nią zgrywał , może to jest błąd ? Bo zawsze nie była idealna jakość , a chyba powinna być.. z resztą kamera ma tylko 3 lata i rzadko była używana..zgrywałem dla porówniania również programem windowsowym windows movie maker , ale nie ma różnicy. A i jeszcze jedno . Zgrywając próbowałem zgrywać w formacie dv jak i mpeg.. dv ma lepszą jakość , lecz mi nadal nie o to chodzi . Pomoże ktoś ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Zgrywanie filmu ze stratą jakości - DVD Shrink?? | Siaras | Film i Muzyka | 11 | 20.08.2006 22:23 |
Zgrywanie filmu z kamery -> DVD | marcedro | DVD-Video | 3 | 10.08.2005 12:46 |
Jak zapewnić najwyższą jakość filmu DVD wyprodukowanego ze źródłowego pliku MPG? | lukand | DVD-Video | 9 | 04.08.2005 20:09 |
Zgrywanie filmu z kamery cyfrowej | sopel1000 | Off topic | 0 | 15.06.2005 23:40 |
Zgrywanie filmu z Windows Media Player...mozliwe to ? | shuma02 | Off topic | 6 | 11.05.2003 20:09 |