![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
a połaczenie potem plików bedzie ciezkim tematem i zwykle na łaczeniu powstaja uszkodzone klatki wszadz na kompresje w nocy przez cała noc powinien skonnczyc bez problemów
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Taki mały komentarz odnośnie Vidomi i jego możliwości (analog. z cyt. DrOOcika - divx.pl):
Z kompresją to, [...] wiesz... to jak z seksem. Można "po bożemu" i będzie git, ale świat należy do odważnych! Należy próbować wszystkiego, a nuż będzie lepiej... --- Tak off topic: Można "po bożemu", taki VIDOMI (czy Flask) - partnerka (wynik końcowy) całkiem nie najgorszy, może być. Można "nieco finezji", taki GordianKnot, jest o wiele lepiej, partnerka jest very zadowolona, ale sama nie wie, że można jeszcze lepiej. Można doskonale? Partnerka jest zszokowana, że tak można... A można... Tak mniej więcej bym nazwał efekt pracy przy wielu narzędziach do kompresji, filtrów, kombinacji, etc. (DVD2AVI, AviSynth, VirtualDubMod, BeSweet - jazda bez trzymanki) Zbyt wiele? Jak chcecie... Ja wolę seks na całego. więcej w temacie ...
![]() |
#48 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2003
![]() |
Kilka dni temu kupiłem sobie nagrywarkę dvd i zacząłem zabawę w to wszystko. Przyznam, że jestem kompletnie zielony, a czytając te posty niestety nie bardzo mi to pomaga zmniejszyć zieleń w sobie.
Część opisów jest już nieaktualna, ponieważ jest już np. divx 5.1 i ustawienia w nim są zupełnie inne. Co robić w takim przypadku. Wrócić do wersji opisywanych i porzucić doskonalenie się (mam nadzieję) kodeka? Czy próbować z nową wersją? Ale... czy ktoś może mi powiedzieć, co tutaj poustawiać, skoro za bardzo nie ma czego? Próbowałem ostatnio przekonwertować dvd bazując na ustawieniach janusza, ale ... oczywiście wyszedł mi ogromny plik (ok 25min. filmu na 700mb) bardzo dobrej jakości, zamiast mniejszego równie dobrej jakości. Próbowałem też eksperymentować z kodekiem xvid, ale tutaj po 8 godzinnej konwersji stworzył mi dobrej jakości około 20 filmu, przy pliku 25mb... Nie byłoby źle, ale przewidywany czas do zakończenia był około 22 godzin, więc wyłączyłem program. Z Waszych opisów powinno trwać to znacznie krócej... Sorry, za prostackie pytania, ale dopiero zaczynam...
![]() |
#49 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Powiem tylko tyle, nie obrażając nikogo pomysł z zabawą z Vidomi jest wielką pomyłką,
krótko - zmień soft chociażby na GordianKnot'a i jazda, więcej w temacie na Forum.Divx.Pl oraz Tutaj
pozdrawiam Robs Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 05.11.2003 o godz. 16:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2003
![]() |
GordianKnot'a posiadam, więc dziękuję na skierowanie mnie na ten program. Oprócz tego ściągnąłem masę programów typu... :
1st DVD Ripper v4.7 NO1.DVD.Ripper.v1.2.03 Moviejack Czy jest sens z nich korzystać, czy oprzeć się raczej na pakiecie GordianKnot'a? I ostatnie pytanie, co do kodeków... zostać przy 5.02, czy jednak próbować na werjsach nowszych?
![]() |
#51 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Zdecydowanie zostań przy GK,
co do kodeków, na pewno nie nizej jak 5.02, ale nie zaszkodzi spróbować ostatniego dzieła 5.1, ma kilka nowych opcji do wyboru jesli chodzi o dopasowanie jakości obrazu w zalezności od posiadanego materiału źródłowego.
![]() |
#52 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Bardzo fajny FAQ!!!
Dzięki! Pozdro ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2003
![]() |
Czy program Flask umożliwia odrazu pocięcie filmu na dwa pliki, jeżli film ma być na 2 CD? Jeśli nie to jaki jest do tego najlepszy program?
![]() |
#54 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Powtórze, z pakietów zdecydowanie GordianKnot - bije wszystkich pod wzgledem jakości,
jeśli chodzi o podział avi na części to VirtualDubMod (jest także w pakiecie GK).
![]() |
|
|