![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2002
![]() |
bufor odczytu wariuje
Mam problem bufor odczytu w nero i feurio (tylko tych używam) zachowuje się conajmniej dziwnie. Gdy nagrywam płytkę bufor odczytu rośnie do 100% i maleje do 0% dopiero gdy bufor nagrywarki zaczyna się opróżniać i dochodzi do ok. 8% bufor odczytu znowu rośnie. W feurio za każdym razem osiągam prędkość 10,8x niezależnie od tego czy nagrywam 16x czy 12x. Czy to jest normalne? Pomóżcie mi, co mam zrobić. Aha zmieniałem jeszcze bufory programów i to samo. <<celeron 400, 96 RAM, LG GCE-8160B (sec master), płyta główna najprawdopodobniej nie obsługuje dma więc ta opcja jest odznaczona [ PC CHIPS 726 MRT ver. 1.2 ]. Co mam robić? Liczę na to, że ktoś z Was potrafi rozwiązać ten problem. A może już więcej na tym sprzęcie nie wyciągnę?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
nie wiem jakiej wersji nero używasz ja miałem podobny problem z tym progiem ale jak do compa włożyłem drugą kostke 256MB (czyli razem 0,5GB RAM) wtedy Nero 5.1.3 przy nagrywaniu pokazywał mi bufor zapełniony w 7% a dopiero jak płyta dochodziła do końca nagle pojawiało sie 97% i zaczynało spadać (płyty wypalały się dobrze - ale też mnie to denerwowało) jak zainstalowałem najnowsze nero problem się rozwiązał ..... (ściągnij go sobie z cdrinfo)
Pozdrawiam |
![]() |
#3 |
Gość
|
Słuchajcie panowie! Ja mam Pentium200 +32MB Ramu+ LiteOn24x. Miałem ten sam problem, ale przy szybkości 24x - przy 20x wszystko OK! Słyszałem od kolegi, że zależy to od podłączenia Primary/Secondary i ewentualnie z jakim urządzeniem na taśmie. Radzę spróbować bo twój sprzęt powinien palić 52x :-))
|
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
przecież masz superlinka to co sie przejmujesz..zapakuj nero które obsłuż Ci ten system i kopiuj zdrowo ..może wł. dma..
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam za zainteresowanie i pomoc Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |