![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
Problem z nagrywaniem ...
Witam
Mam taki maly problem z ktorym nie moge sobie nijak poradzic. podczas nagrywania czesto jesli nie nonstop wywala mi blad clone nie wyzuca nic wiecej, nero "invalid block adres" plytki raczej nie naleza do najgorszych bo TDK. Nagrywarki RICOH MP7200A i nowsza TEAC W552E plyta na N Force 2 system operacyjny W2K z SP4 najswiezsze sterowniki do chipsetu plyty - problemy z napedami przy Clony XXL, ale czy sterowniki IDE nvidi sa zainstalowane czy nie problem z zapisem sie powtarza - Odziwo wczesniej takich problemow eni bylo takze eni wiem zupelnei o co biega bo system jest wzglednie swierzy ze sterownikami ASPI 471a2. Prosze o pomoc bo rece mi opadaja a HDD nie jest z gumy ;] A byl bym zapomnial firmware plyty glownej jak i nagrywarek jest swiezutki, problem wystepuje niezaleznie od predkosci wypalania. Sadze ze sa to jakies problemy z pamiecia ale nawet po podkreceniu chodzi ona an standartowych ustawieniach PC 400 do ktorych zostala stwozona barton 2500@166 przekrecony na 3200@200 ..... Ostatnio zmieniany przez somber : 22.05.2004 o godz. 21:16 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainstaluj ten plik http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/fixASPI.zip
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
hmm usunelem pliki zazucilem nowe aspi z bata wzucilem rejestr na 2 sposoby i wsumei tylko odziwo staremi ricochowi kotry ma problemy z czytaniem pomogl ale teac nadal lezy. teraz jak pale szybko wywala write error a jak wolno nadal invalid bloc adress z tymze juz nei losowoa a na zaraz po zakonczeniu lead in .... rece mi opadaja
dzieki za szczere checi |
![]() |
![]() |
#4 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
wez moze odinstaluj calkowicie stery plyty glownej (od grafy tez trzeba)
i potem instaluj te najnowsze (4.24) ale pomijajac ten NVIDIA IDE Driver (SW IDE) na koniec ForceASPI 1.7 innego pomyslu nie mam, no moze jedno jeszcze... nagrywarka niech bedzie podlaczona na drugim kanale, jako master i samotnie
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2004
![]() |
Slyszalem tesh o takim problemie. Wtedy winne byly sterowniki do chipsetu, moze i tym razem sproboj je wyrzucic, albo znalezc jakies starsze i na nich sprawdzic...
#6 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki chlopaki poki co to grzebie w sprzecie i sofcie jak cos wydumam i ruszy to dam znac ......
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Jak nagrywac plytki na PS2 ?? najczesciej gry sa zakonczone na .rar , iso , bin
|
![]() |
![]() |
#8 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
grzebalem reinstalowalem i wsumie rozwiazanie bylo jedno
![]() ![]() widac cos sial sam z siebie na kanaly ide jedli nie na sam chipset wsumie. |
![]() |
![]() |
|
|