![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2004
![]() |
Problem z nagrywarką
Witam.
Mam dziwne wrazenie, ze chyba padla mi nagrywarka. Ale nie mam jak sprawdzic, bo siedze w domu chory. Nagralem dzisiaj 6 plyt CDR z filmami, po czym chcialem jedna z nich odtworzyc, a tu dupa. Sprawdzilem wszystkie - dupa. Objawy sa takie - po wlozeniu plyty do napedu (tego samego co nagrywal) troche dlugo sie on inicjuje, ale po chwili pojawia sie zawartosc plyty. No i jak chce odtworzyc w CinemaPlayer, to dlugo nia kreci po czym albo pojawia sie obraz i staje, po czym znow mysli i sie wylacza, albo chwile idzie skaczac i jest to samo, lub tez nic sie nie pojawia tylko po dluzszej chwili od wlaczenia pliku... wylacza program. Bywa tez, ze po prostu przestaje czytac plyte i program zachowuje sie jakby byl dopiero wlaczony, czyli jest calkiem czysty. Z kolei w Windows Media Player po chwili pracy nad plyta wyskakuje blad: "Generator klas ClassFactory nie może dostarczyć żądanej klasy". Moze to wina plyt - dwie mozna podejrzewac o to, ze byly uszkodzone, bo nosilem je dlugo w torbie bez zadnych etui, a reszta poszla z tego samego, swiezo otwartego opakowania, nie najwyzszych lotow firmy Hawk. Ale to chyba bylby spory zbieg okolicznosci. Jaka jest wiec Wasza diagnoza, co ewentualnie jeszcze sprawdzic? Wirus? A moze cos sie porypalo w konfiguracji programu lub napedu? Bo juz kiedys padla mi nagrywara, ale wywalala sie w czasie zapisu, a tu wszystko idzie ladnie, tylko odczytac sie nie chce. Dodam, ze nagrywane w tamtym tygodniu plyty czyta ten naped bez problemu i blyskawicznie wrecz. A nagralem ich wtedy kilkanascie za jednym zamachem i kilkanascie zrzucilem tez na dysk - moze naped sie przegrzal i zwalil? Jakby co to jest to Samsung 40x. Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam, |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|