![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
3 krociutkie pytania :)
1) skad mozna pobierac biosy w postaci *.bin?
2) mam nagrywarke liteon 48125s - zdarza mi sie, ze podczas nagrywania (nero, clonecd, alcohol) nagrywarka przestaje nagrywac (bufor spada - zamiast czerwonej lampki w nagrywarce, pojawia sie zolta i zaczyna mrygac), trwa to kilkanascie sekund po czym znow nagrywa (wszystko po wypaleniu dziala bez problemu) - dvd i nagryware mam podlaczona na jednej tasmie (watpie aby byla to slabego sprzetu, bo moj sprzet odpowiada standardom ![]() 3) mozna jakos przerobic ten moj model nagrywary na taki, abym mogl wypalac rw x24? (jakos x12 jest dla mnie za wolne, x48 dla plytek jest ok, ale rw...) dzieki z gory za pomoc - pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
ups...mialo byc - "watpie aby byla to wina slabego sprzetu"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
1) Biosy możesz pobrać stąd http://www.liteon.notrix.net lub program do wyciągania pliku bin z exe
2) Może trzeba włączyć DMA ![]() 3) Nie da się przerobić tego modelu żeby nagrywał płyty US CD-RW x24 ![]()
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych ![]() Ostatnio zmieniany przez kowanski : 31.05.2003 o godz. 08:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
no to mam jeszcze jedno pytanie (aha, tryb DMD mam wlaczony) - jak nagrywam plytke w nero z predkoscia x16 to po nagraniu przegrywam zawartosc na dysk 5 minut, jesli natomiast nagram plytke w alcoholu albo clonie x16 na plycie tej samej marki to zawartosc znajdzie sie na moim dysku w ciagu 3 minut - problem w tym, ze czasami potrzebuje nagrac cos innego niz zabezpieczona gre
![]() ktos zna odpowiedz na to dziwne zachowanie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Zależy co nagrywasz na płyte cd. jesli nagrasz np. jeden plik 700 mb to kopiowanie pojdzie szybciej niz jakbys nagral np. 50000 tysiecy drobnych plików o łacznej sumie 700 mb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|