![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
486DX4/100 i Aopen CRW4850
Wiem, wiem ... pierwsze sugestie to zmien sprzet :-), ale no cóż do tego poczciwego 486 przywykłem,zepsuć się on nie chce, robię na nim to co chcę tylko..brak mi nagrywarki :-). Kupiłem więc Aopen CRW4850 i w związku z tym proszę o rady "starych wypalaczy" w następujących tematach :
1. Nagrywanie w DOS-ie - czy tylko cdrekord i cddao ? Może jakiś link do strony, która pomogłaby laikowi okiełznać DOSowe oprogramowanie f-my Golden Hawk poza oczywiście cdrinfo.pl :-) ? 2. Może jakaś jednodyskietkowa dystrybucja Linuxa dostosowana do tego celu? Może ktoś ma jakies namiary? 3. Oprogramowanie pod Win98 charakteryzujące się niewielkimi potrzebami sprzętowymi. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: 486DX4/100 i Aopen CRW4850
pod windowsa moge polecic tylko CDRWIN ten nie wiele zasobow sprzetowych potrzebuje,
co do dosu nie wiem, a linux z jednodyskietkowa dystrybucja? jest cos takiego? pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Oczywiście, że takie dystrybucje Linuxa mieszczące się na 1-2 dyskietkach, a nawet nie wykorzystujące HDD są! Z reguły są to rozwiązania adresowane w kierunku routerów sieciowych..ale może ktoś widział coś takiego z działającym softem do CDRW ?
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Wow! Kamikaze z ciebie... 486 i ta nagrywarka.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
Taki maly linux ma sens. Nalezy tylko znalezc sterowniki do swojego napedu. Ale gdzie to ja juz nie wiem.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Witam!
No coz jestem juz po pierwszych bojach z ta nagrywarka i moim poczciwym 486DX4/100 i....jest OK! Wprawdzie rekordow w czasie wypalania nie pobije ale wszystko dziala jak nalezy. Nagrywalem i CD-RW i CD-R zarowno z dysku lokalnego ( zdecydowanie lepiej :-) jak i z dysku sieciowego i nie powiesilem na scianie jeszcze zadnej plyty. Musze przyznac, ze Just Link i Just Speed w tej nagrywarce sa super! Nagrywarke obsluguje Nero 5.5.8, calosc chodzi pod W98. Swoja droga jak cos znajde na temat nagrywania DOS i Linux ( jednodyskietkowy ) to dam znac. Dziekuje za rady i pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
486DX4/100 i Aopen CRW4850
powiem tyle ta nagrywarka chodzi mi na lepszym sprzecie ale i tak jest fatalna ma bardzo duzy klopot z cd-rw a jest nowa
|
![]() |
![]() |
|
|