![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2003
![]() |
Problem Z Eac I Nero
mam win2000 i nagrywarke TEAC CD-W512EB i nie moge za pomoca programu EAC (w najnowszej wersji) zrzucac plytek audio na dysk, wszystkie rzeczy zwiazane z ASPI zrobiłem i dalej nic, mam jeszcze jedno pytanko zainstalowałem se NERO 5.5.10.35 i podałem serial niby do niego (sciagniety z sieci
![]() jeszcze jedno inne programy np easy cdda extractor 5.0 działa bez zarzutu, mam tez wpiety cd-rom na tym samym kanale IDE i z tego cd-romu mozna bez prolemu ripowac muzyke, za pomoca tego EAC-a JEZUUUUUUUUUUUUUUUuu ale sie wygłupiłem wystarczyło zmienic w opcjach interfejs na "zainstalowany zewnętrzny interfejs ASPI" zamiast wewnętrzny i tyle sorki za zawracanie gitary, ale moje pytanie o NERO jest nadal aktualne, pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez darkwap : 07.06.2003 o godz. 22:00 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
A masz czystą płytę CD-RW?
BTW: Nie zaleca się, aby nagrywara i CD-ROM, z którego ripujesz, były na jednym kanale IDE... O konfiguracji napędów poczytaj tutaj.
![]() |
#3 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
![]() |
#4 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
ja slyszalem zeby nie podpinac HDD i CDRW na jednym kanale ... ale zeby takie sprawy ... jak mailem kiedys tak podlaczone to ripowalem normalnie ... ale najlepiej nie bawic sie w cd-rom i nagryware ... sama nagrywar starczy chyba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
co do tego ze na jednym kanale to nie ma z tym problemu bez zadnego kłopotu kopiuje w locie plyty z cd-rom to ze na jednym kanale nic nie przeszkadza, a co tego seriala tp poszukam innego dzieki
a czy nero zainstalowane na poprzednia wersje z dobrym serialem nie powinno banglac ale chyba nie bo nie bangla ![]() Ostatnio zmieniany przez darkwap : 08.06.2003 o godz. 13:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Hm jezeli chodzi o podpinanie to temat jest podpiety
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
TDI
Zlotowicz
![]() |
@esem, mallowex:
Zgodnie z tym, co napisał pawelblu, w przypadku kiedy nagrywasz płyty w locie nie zaleca się podpinanie CD-ROMu do tego samego kanału, co nagrywara. W przypadku kiedy nagrywasz z HDD (większość sytuacji), to podpina się dysk i nagrywarę na osobnym kanale, CD-ROM wtedy jest z nagrą... ![]() Naprawdę żadna nowa teoria.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 10.06.2003 o godz. 08:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
hmm ja tam głownie kopiuje obraz płytki na dysk lub składam se plytke z plików, czasmi jak potrzebuje szybko cos kopsnąc z plytki na plytke to jade w locie i tyle, jest ok, uwazam ze nie trzba kombinowac z tymi kanałami tak bardzo ja mam dysk na primary master i nagryware na secondary master a cd rom na sec slave i nie ma po co tak dyskutowac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
TDI
Zlotowicz
![]() |
Oczywiście, w Twoim wypadku obecne rozwiązanie jest słuszne. Napisałem o innym podłączeniu mając na mysli mojego kumpla, który ostatnio kupił nagrę i przegrywa tylko płytki w locie od innego pirata...
![]() Anyway, dosyć interesujący sposób, ale na filmy (tak jak w jego wypadku) to się nadaje, zwłaszcza że płyty są ledwo po wypaleniu od dystrybutora. Taki był mój tok myslenia. A poprzedni post uzasadniał "nową teorię", o której wspomnieli esem i mallowex.
![]() |
|
|