![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.03.2002
![]() |
800mb w nero+czemu moje posty wchodza na forum b. pozno
ad 1) wiem wiem zaraz setki osob oburzy sie i nakieruje mnie na searcha. Zrobilem to i ustawilem co trzeba ale nero nadal sie pluje ze nosnik yulko 703 mb (zamiast 800) no i wole nie nagrywac bez 100% pewnosci.
ad 2) ostatnio moje posty pojawiaja sie z kilkudniowym opznieniem. Co dziwniejsze inni widza je, ale ja moge je tylko znalezc za pomoca search'a. Ktos wie czym to jest spowodowane? Zaloze sie ze z tym postem bedzie tak samo... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ad 1) Tu juz odpisalem na podobny topic: http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=26622&SID=133 600 poczytaj, poza tym chyba w faqu na stronie i w opisie plyt 90-99 minutowych. Jak na razie chyba nie ma plyt cdrw800mb wiec musisz ryzykowac na cdr.
Ad 2) Nie wiem..... |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Za***iscie. Wypalilem zgodnie z rada pana ktory pisal artykul na cdrinfo i plyta do wyrzucenia.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Też miałem ten problem ale wiem co jest tak jak napisał poprzednik niemozna wypalac z kreatorem własnie wypaliłem płytke i wszystko działa jest super 800 i 870 idze jak piorun a jeszcze jedno szukam tanich płyt 800 i 870 prosze o podanie adresu gdzie to zakupie a i jak pisano najlepiej używać 89 minut i nic sie nie gryzie przy płytkach 800 narazie pozdrawiam miłego wypalania
|
![]() |
![]() |
#5 | ||
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
druga sprawa ze twoja nagrywarka byc moze nie obsluguje takich plyt i wtedy nic na to nie poradzisz a opis w faqu czy tez w artykule na pewno dziala ![]() aha i cos mi sie jeszcze przypomnialo sa nagrywary ktore dadza rade wypalic te wieksze plytki ale juz nie daja rady z ich odczytem wiec....... Cytat:
jezeli to pomoze to oznacza ze twoj system keszuje strony na dysk i potem nie sprawdza czy sie uaktualnily po prostu wchodzisz na jakas stronke a ona tak na prawde otwiera sie z dysku
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
1) Po kolei: mam liteona 24 'b' wiec problem na pewno nie lezy po stronie napedu. Nie uzywam kreatora. Moje czynnosci/ustawienia wygladaja tak: tworze nowa kompilacje, oczywiscie w opcjach jest zaznaczony overburning, wrzucam pliki, daje na disc-at-once, zamykam sesje, nagrywalem nawet na 8x no i na koncu wyskoczyl blad. Oczywiscie wszystko w nero. Aha, to byl plik 814 mb, ale skoro platinum 700 mial jeszcze 20mb w zapasie to ten tez powinien. Poza tym sprawdzilem w feurio i ten platinum 800 ma jakies 12 minut zapasu.
2) juz widze normalnie post na glownym. z tym cachem sprawdze jak dam jakiegos posta-tak bedzie najlatwiej sprawdzic |
![]() |
![]() |
#7 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaraz.....piszesz ze zamykasz sesje, jesli to nie przejezyczenie to znaczy ze masz zaznaczona multisesje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Poprawka-wzialem pojedyncza sesje i zamknalem cd. A ten liteon moze najwolniej 8x. Niestety nagrywam film.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzieki Majonez za rade. Mialem wylaczone opcje sprawdzania czy sa nowsze wersje przechowywanych stron. Pozostal juz tylko pierwszy problem.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2002
![]() |
Mam nagrywarke LG GCE-8160b (16x10x40x) i próbuję nagrać płytę Traxdata 90/800 w Nero. Nie wiem, na początku chciałem nagrać jakieś 795 - 798 MB i nie dało. Później zszedłem do 780 MB i też nie ! Wyskakuje komunikat o braku miejsca na CD. Albo te Nero jakies ***owe, albo te plyty sa do dupy.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Traxdata to chyba niezbyt dobre plyty. Mimo ze jestem poczatkujacy to juz sie tego nauczylem
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Nie ma na to patentu, w Nero 5563 na jednego Verbatima 700 weszło mi 732MB, a na drugiegi (takiego samego) 664!!! i na więcej nie pozwalał. Te typy tak mają.
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Liteonem 24103s. Z prędkością 6x. W Wionie. Data i audio działają. To może spróbuj wionem Pozdrawiam PS. Chyba jednak masz za mało miejsca na tej płytce... PS2. Właśnie sprawdziłem Platinum 800x16 EACem: maksimum 411.792 sectors 804.28 MB. |
|
![]() |
![]() |
|
|