Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.04.2002, 14:57   #1
RafalJ
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.03.2002
RafalJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
800mb w nero+czemu moje posty wchodza na forum b. pozno

ad 1) wiem wiem zaraz setki osob oburzy sie i nakieruje mnie na searcha. Zrobilem to i ustawilem co trzeba ale nero nadal sie pluje ze nosnik yulko 703 mb (zamiast 800) no i wole nie nagrywac bez 100% pewnosci.

ad 2) ostatnio moje posty pojawiaja sie z kilkudniowym opznieniem. Co dziwniejsze inni widza je, ale ja moge je tylko znalezc za pomoca search'a. Ktos wie czym to jest spowodowane? Zaloze sie ze z tym postem bedzie tak samo...
RafalJ jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.04.2002, 15:44   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ad 1) Tu juz odpisalem na podobny topic: http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=26622&SID=133 600 poczytaj, poza tym chyba w faqu na stronie i w opisie plyt 90-99 minutowych. Jak na razie chyba nie ma plyt cdrw800mb wiec musisz ryzykowac na cdr.
Ad 2) Nie wiem.....
Stary 20.04.2002, 15:57   #3
RafalJ
Stały bywalec ;)

Za***iscie. Wypalilem zgodnie z rada pana ktory pisal artykul na cdrinfo i plyta do wyrzucenia.
RafalJ jest offline  
Stary 20.04.2002, 16:44   #4
TOFFI
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.04.2002
TOFFI w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Też miałem ten problem ale wiem co jest tak jak napisał poprzednik niemozna wypalac z kreatorem własnie wypaliłem płytke i wszystko działa jest super 800 i 870 idze jak piorun a jeszcze jedno szukam tanich płyt 800 i 870 prosze o podanie adresu gdzie to zakupie a i jak pisano najlepiej używać 89 minut i nic sie nie gryzie przy płytkach 800 narazie pozdrawiam miłego wypalania
TOFFI jest offline  
Stary 20.04.2002, 18:20   #5
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
RafalJ (20-04-2002 14:57):
ad 1) wiem wiem zaraz setki osob oburzy sie i nakieruje mnie na searcha. Zrobilem to i ustawilem co trzeba ale nero nadal sie pluje ze nosnik yulko 703 mb (zamiast 800) no i wole nie nagrywac bez 100% pewnosci.
tak jak pierwsz odpowiedz +jak na razie to chyba zaden program ci nie pokaze ze plyta ma wiecej niz 703 mb bo to wykracza poza standart cd opisany w ktorejs z "kolorowych" ksiag i musisz uzyc over

druga sprawa ze twoja nagrywarka byc moze nie obsluguje takich plyt i wtedy nic na to nie poradzisz a opis w faqu czy tez w artykule na pewno dziala a twoje problemy wynikaja (tak mi sie zdaje) wlasnie z mozliwosci twojej spawary ew cos nie tak dajesz w opcjach over poza tym moze wyjsc ze na koniec wyskoczy ci blad zapisu ale jezeli stanie sie to w trakcie nagrywania lead out'u to na 99 % plytke da sie odczytac i bedzie wszystko ok

aha i cos mi sie jeszcze przypomnialo sa nagrywary ktore dadza rade wypalic te wieksze plytki ale juz nie daja rady z ich odczytem wiec.......

Cytat:
ad 2) ostatnio moje posty pojawiaja sie z kilkudniowym opznieniem. Co dziwniejsze inni widza je, ale ja moge je tylko znalezc za pomoca search'a. Ktos wie czym to jest spowodowane? Zaloze sie ze z tym postem bedzie tak samo...
sprobuj usunac zawartosc folderow "temp" "temporary internet files" oraz z foldera "cookies" wszystko oprocz pliku index

jezeli to pomoze to oznacza ze twoj system keszuje strony na dysk i potem nie sprawdza czy sie uaktualnily po prostu wchodzisz na jakas stronke a ona tak na prawde otwiera sie z dysku

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 20.04.2002, 19:30   #6
RafalJ
Stały bywalec ;)

1) Po kolei: mam liteona 24 'b' wiec problem na pewno nie lezy po stronie napedu. Nie uzywam kreatora. Moje czynnosci/ustawienia wygladaja tak: tworze nowa kompilacje, oczywiscie w opcjach jest zaznaczony overburning, wrzucam pliki, daje na disc-at-once, zamykam sesje, nagrywalem nawet na 8x no i na koncu wyskoczyl blad. Oczywiscie wszystko w nero. Aha, to byl plik 814 mb, ale skoro platinum 700 mial jeszcze 20mb w zapasie to ten tez powinien. Poza tym sprawdzilem w feurio i ten platinum 800 ma jakies 12 minut zapasu.

2) juz widze normalnie post na glownym. z tym cachem sprawdze jak dam jakiegos posta-tak bedzie najlatwiej sprawdzic
RafalJ jest offline  
Stary 20.04.2002, 19:59   #7
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zaraz.....piszesz ze zamykasz sesje, jesli to nie przejezyczenie to znaczy ze masz zaznaczona multisesje Musisz miec pojedyncza sesje i zamknij plyte! Poza tym wcale nie jestem pewien czy w ogole wejdzie ci te 814 mega (chyba ze mowimy o audio), zauwaz ze jeszcze musi sie zmiescic leadout - moze lepiej wrzuc to jednak na plyte 870 mb. Poza tym gdzies mialem adres stronki o overburnie (tym duzym) tylko nie moge znalezc ale tam podawali ze nalezy cos takiego nagrywac jak najwolniej 2-4x max, wiec jesli twoj liteon potrafi wolniej to zwolnij predkosc nagrywania. :-)
Stary 20.04.2002, 20:24   #8
RafalJ
Stały bywalec ;)

Poprawka-wzialem pojedyncza sesje i zamknalem cd. A ten liteon moze najwolniej 8x. Niestety nagrywam film.
RafalJ jest offline  
Stary 20.04.2002, 20:28   #9
RafalJ
Stały bywalec ;)

Dzieki Majonez za rade. Mialem wylaczone opcje sprawdzania czy sa nowsze wersje przechowywanych stron. Pozostal juz tylko pierwszy problem.
RafalJ jest offline  
Stary 20.04.2002, 22:52   #10
xeran
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2002
xeran w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam nagrywarke LG GCE-8160b (16x10x40x) i próbuję nagrać płytę Traxdata 90/800 w Nero. Nie wiem, na początku chciałem nagrać jakieś 795 - 798 MB i nie dało. Później zszedłem do 780 MB i też nie ! Wyskakuje komunikat o braku miejsca na CD. Albo te Nero jakies ***owe, albo te plyty sa do dupy.
xeran jest offline  
Stary 20.04.2002, 23:08   #11
RafalJ
Stały bywalec ;)

Traxdata to chyba niezbyt dobre plyty. Mimo ze jestem poczatkujacy to juz sie tego nauczylem .
RafalJ jest offline  
Stary 21.04.2002, 00:35   #12
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie ma na to patentu, w Nero 5563 na jednego Verbatima 700 weszło mi 732MB, a na drugiegi (takiego samego) 664!!! i na więcej nie pozwalał. Te typy tak mają.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline  
Stary 21.04.2002, 02:27   #13
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
RafalJ (20-04-2002 23:08):
Traxdata to chyba niezbyt dobre plyty. Mimo ze jestem poczatkujacy to juz sie tego nauczylem .
Ja nagrywam na 870 Parrot (Parrot to pewnie też nie rewelacja)
Liteonem 24103s. Z prędkością 6x. W Wionie. Data i audio działają.
To może spróbuj wionem
Pozdrawiam
PS. Chyba jednak masz za mało miejsca na tej płytce...
PS2. Właśnie sprawdziłem Platinum 800x16 EACem: maksimum 411.792 sectors 804.28 MB.
Pedros jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: