![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
![]()
Mam taki ciekawy problemik
Otóż podczas odczytu na wszystkich płytach cdr nagrywarka 812s pokazuje około 37min. płyty obecność w 1 miejscu około 700 błędów C2 i 600 błędów C1. Wygląda to jak pojedyńczy "pik" na wykresie w K2probe. Płyty nagrywane na niej (oraz na 52327s). Co ciekawe 52327s nie stwierdza żadnych błędów C2 a C1 nie przekracza nigdzie 14-18 błędow. Płyty są nagrywane albo na cdrw albo na dvdrw - bez znaczenia. cdrw nigdzie nie stwierdza błędów C2, dvdrw ma 1 konkretne miejsce na wszystkich płytach. Dziwne to troche. Bios 812s to US0Q Update. Nasunęła mi się taka myśl - w 52327s jakiś układ generował błędy, z tym, że na wykresie C2 mają one kolor zielony i nie więcej niż 1 na raz. Może w 812s układ Mediatek też genetuje jakieś błędy - dziwi mnie tylko to , że jest ich tak dużo - bo ponad 600 no i na wykresie są czerwone ![]() Nic to, przeglądam forum, może coś znajdę, ale jakieś wskazówki, od ludzi, którzy już się z tym zetknęli są mile widziane. Ostatnio zmieniany przez Conti : 31.10.2004 o godz. 11:47 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
![]() |
Jeśli nikt nie ma podobnie na tym sprzęcie to czyżby było to uszkodzenie sohw812
![]() Z nowych obserwacji - nie zawsze pojawia się ta "szpilka" błędów w tym samym miejscu, poza tym czasami potrafią być 2 "szpilki". Na forum znalazłem już, że ktoś wspominał o takich "pikach" ale odnosiło się to do płyt dvd+/-r, natomiast o cd-r nic nie znalazłem ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2004 o godz. 10:24 |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
![]() |
Dołączam kolejny obrazek - ta sama płyta
|
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pojedynczymi "szpilami" się nie przejmuj. Jest to normalne. Powoduje to coś w chipsecie (zgodnie z tym, co twierdzi autor KProbe).
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
![]() |
Dzięki, czyli można uważać temat za zamknięty
![]() |
![]() |
![]() |
|