Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.10.2005, 23:10   #1
Vitoss
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.01.2005
Vitoss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Nagrywanie cd-audio

Mam pewien problem, otóż nagrałem wcześniej jedną płytkę audio - zrobiłem to w nero (po prostu wziąłem drag&drop z empetrójek do listy) i płytka się nagrała, ale był pewien problem: po włożeniu do odtwarzacza, piosenki się haczyły dzisiaj również nagrałem płytkę audio, zmniejszyłem prędkość do x24, ale problem nadal się powtórzył i już druga płyta ponownie się haczy może wiecie, co można na to poradzić? Wydaje mi się, że może to być wina przy enkodowaniu, bo nagrywara wszystko pięknie nagrywa - np. płytki komputerowe albo video cd bez problemów - jedynie przy audio jest to "haczenie"... pozdrawiam
Vitoss jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.10.2005, 23:13   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zmniejsz jeszcze predkosc do 16x i uzyj dobrych plytek.
Jesli nadal bedzie to samo, to najpierw przerob te mp3 na wav i pozniej wypal na plyte.
Nagrywaj w trybie DAO, zamknij plyte.
Stary 09.10.2005, 09:38   #3
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Grzeniu ma racje. Markowe plytki (TDK, VERBATIM- najlepiej od MCC albo TY), predkosc z przedzialu 8x-16x, wypalenie w trybie DAO, zamkniecie sesji. To MUSI, dac rezultat
Stary 20.10.2005, 22:10   #4
Vitoss
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.01.2005
Vitoss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorry za odświeżanie tematu, ale wcześniej jakoś nie było nawet okazji wypróbować Waszych porad w praktyce. Niestety - problem jest nadal. Najpierw nagrałem płytę z prędkością 16x - niektóre piosenki strasznie się zacinały, a niektóre wcale (mimo wszystko, pliki MP3 są dobre - bez tych zacięć, co na płycie) Dzisiaj nagrałem płytkę z prędkością 8x i niby strasznie się nie zacina, ale wciąż można usłyszeć momentami zacinki... Wypalam na płytkach Esperanza (myślę, że są całkiem dobre), poza tym, jak już wspomniałem nie ma żadnych problemów z płytkami dla kompa - jedynie CD-Audio się tak psuje Jak to można poprawić? Pomóżcie...
Vitoss jest offline  
Stary 20.10.2005, 22:15   #5
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mialy byc DOBRE plytki, a nie Esperanza. Wyprobuj np Verba od MCC albo TY. Wypal go x16 i sprawdz. Potem bedziemy sie dalej martwic
Stary 27.10.2005, 19:06   #6
cdrinfo888
Bywalec

Data rejestracji: 31.05.2005
cdrinfo888 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam Nero 6.6.0.15 i ten sam problem - jego rozwiązaniem jest wcześniejsze przekonwertowanie plików mp3 na wav. Myślę, że (przynajmniej w moim przypadku) powodem tego problemu jest niewyrabianie się sprzętu.
Pozdrawiam.
cdrinfo888 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: