![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
8x
Mam wypalarkę 8x i nie mogę wypalać z 8x. Probowałem różnymi programami ale z żadnym nie chciało chdzic. Mam komputer pentium II 400 mhz.Pomocy!!!!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
nie rozpisałeś (aś) się ..moze troche wiecej info ..co za palnik? jaki program (programy uzywasz) ? jaka wersja? w jaki sposób wypwalasz (w locie czy z dysku) ? i czy za każdym z tych sposobów to samo ? jakie płyty używasz do nagrania? jak podpięta nagrywarka ..i takie tam jak sobie przypomnie co by jeszcze wypadało napisać to wspomnie na razie za mało info ...
pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Używam IDE Freekom, program Roxio Easy Cd Creator 5 Platinium Z dysku idzie lecz w locie nie chce wypalać, plyty uzywam różne (najtańsze) Podpieta jest na Primary Slave, ale próbowalem różnych sposobów. Próbowałem również również różnych programów np. (Nero, WinOnCd) i sprawdzałem czy nie ma żadnych konfliktów. Te informacje chyba wystarczą.
Pozdrówka. |
![]() |
![]() |
#4 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
A nie eksperymentujesz czasami na płytach wielokrotnego zapisu x4? Bo jesli tak to własnie powód
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Nie rozumiem.
|
![]() |
![]() |
#6 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Po prostu jesli nagrywasz na CDRW to może ona ma max.szybkosc x4,spróbuj na płytce normalnej jednorazowej np.x24
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Gdy miałem Easy cd creator 4 to gdy chciałem w ustawieniach zmienić żeby wypalał z 8x to pojawiał się komunikat, że mam za wolny cd-rom a mam 40x i nie mogłem ustawić na 8x. Gdy mam Easy cd creator 5 moge ustawić na 8x, pisze, że pali z 8x a czas płynie jak by wypalał z 4x. To może być przyczyna rw?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Przecież prędkość nagrywania RW twoja spawara ma x4, chyba że ma więcej, ale to wtedy musisz mieć też płytę RW, którą idzie nagrywać szybciej.
|
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Chodzi mi o zwykłe płyty cd-r.
|
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
widze ze kolega probuje nagrywac w locie z cdromu i cosik mu siada
musisz odpowiednio podpiac nagryware i cdrom - na osobnych tasmach zeby transfer byl na odpowiednio wysokim poziomie najlepiej nagrywarke jako drugi master a cdrom jako slave na pierwszym kanale z dyskiem lub na odwrot nagrywara jako slave z dyskiem a cdrom jako master na drugim ale sklonilbym sie do pierwszej opcji
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Nie przeszkadza to jak mam dwa dyski.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.04.2002
![]() |
jak dla mnie za wolny jest cd-rom
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
wedlug mnie problem tkwi w programie ECC 5 poniewaz wykonuje on na poczatku testy sprzetowe - tzn. przed pierwszym wypalaniem - i w zaleznosci od wydajnosci systemu - tak tak na czysciutkim mialem odczyt z cd-rom`u x 12 chociaz mam LGx52, a na juz lekko zdezelowanym juz x4 - niemozliwe co - ale lepsze jest to ze w colnecd wypalalam bez roznicy kiedy i o ktorej godzine x10 i tak samo jest w nero
moja rada zmien program bo jest do kitu i nadaje sie jedynie do Mp3-cd
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Próboałem w Nero i Zmienia prędkość z 8x na 4x. Mam Podpiąć tak jak mi radziłeś i spróbować?
|
![]() |
![]() |
|
|